Головна Новини Політика зовнішня політика Парламентарі "Люблінського трикутника" відвідають Донбас - хто це та що вони зроблять для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламентарі "Люблінського трикутника" відвідають Донбас - хто це та що вони зроблять для України

Представники "Люблінського трикутника" хочуть відвідати східні області України

20 квітня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україну прибуде делегація "Люблінського трикутника" на чолі з віцемаршалом Сейму Польщі Малгожатою Госєвською. Дану інформацію повідомили в пресслужбі посольства Польщі в Києві.

Парламентарі "Люблінського трикутника" відвідають Донбас - хто це та що вони зроблять для України

В Україну прибудуть представники Люблінського трикутника - хто це. Фото: ua-informator

Основна ціль візиту — демонстрація солідарності країн "Люблінського трикутника" з Україною. Насамперед представники союзу планують відвідати східні частини України — Авдіївку, Слов’янськ та Маріуполь.

Зібрати делегацію запропонувала Польща. Країна вирішила продемонструвати солідарність та висловити спільний заклик до поваги норм міжнародного права.

Варто зазначити, що "Люблінський трикутник" — це тристороння платформа для політичного, економічного та соціального співробітництва між Україною, Республікою Польща та Литовською Республікою.

В домовленості трьох країн передбачено регулярні зустрічі та допомога в деяких державних питаннях. Важливим пунктом ініціативи є підтримка інтеграції України в ЄС.

Тристороння платформа була створена 28 липня 2020 року. Всі документи спільноти було підписано в польському місті Люблін.

Нагадаємо, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу зізнався, що незаконний "референдум" у Криму в березні 2014 року відбувався під дулами автоматів російських військових. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що більшість питань на тему Донбасу український уряд обговорює в "нормандському" форматі (Україна, Німеччина, Франція, Росія). На думку народного депутата Вікторії Гриб, подібні переговори нині зайшли в глухий кут. Все тому, що ні Україна, ні Росія не збираються йти на поступки. Детальніше про це питання читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини