Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп назвала камінь спотикання в питанні припинення війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп назвала камінь спотикання в питанні припинення війни на Донбасі

Росія вважає найважливішим моментом проведення виборів на окупованих територіях

19 квітня 2021, 21:49
Поділіться публікацією:

Більшість питань по темі Донбасу український уряд обговорює в "нормандському" форматі (Україна, Німеччина, Франція, Росія). На думку народного депутата Вікторії Гриб, якою вона поділилася з порталом "Коментарі", подібні переговори нині зайшли в глухий кут. Все тому, що ні Україна, ні Росія не збираються йти на поступки.

Нардеп назвала камінь спотикання в питанні припинення війни на Донбасі

Вікторія Гриб. Фото із відкритих джерел

Гриб стверджує, що в ситуації, яка сьогодні склалася на Сході, необхідно вживати термінових заходів для припинення вогню. Політик нагадала, що лише з початку 2021 року на Донбасі загинули тридцять українських військовослужбовців.

"Камінь спотикання — вибори на непідконтрольній території, — вважає нардеп. — "Мінськ-2" передбачає їх проведення без повного контролю кордону України. На цьому пункті наполягає РФ. Київ — категорично проти".

Питання загострення ситуації може вважатися частково закритим, якщо сторони домовляться про будь-які поблажки, каже Вікторія Гриб. Однак вона не розуміє, яким чином Україна і РФ можуть прийти в цьому моменті до взаєморозуміння. Тому ризик ескалації, на її думку, все ще залишається надмірно високим.

"Через два тижні Великдень. Хороший привід, щоб почати, нарешті, думати про людей на лінії розмежування", — переконана депутат.

При цьому всім політик стверджує, що "розмова" між українським і російським урядом триває вже сім років. При цьому сторони "застрягли" на виконанні першого пункту мінських угод. Як відомо, це — негайне і всеосяжне припинення вогню.

На думку Вікторії Гриб, поки сторони не дійдуть консенсусу щодо все тих же виборів на окупованій території Донбасу, про повноцінний мир явно доведеться тільки мріяти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, навіщо бойовики "ДНР" збираються днями провести спеціальний форум, пов'язаний із "захистом росіян на Донбасі".

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що про ситуацію на окупованих територіях думає керівник МВС України Арсен Аваков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Буба

19 квітня 2021, 23:09

Думать о людях? Да у нас в Украине ни один депутат, ни один политик не думает о людях. Он думает только о своих карманах. Что ж говорить о нашем враге, о России? Они будут "думать о простых людях"?! Хватит из нас делать лохов подобными статьями!

Фрол

19 квітня 2021, 21:52

Откуда такие дуры берутся? Ну вот о чем она тут нап..здела? Ни ума, ни чести, ни совести.... А понтов - полная жопа!


Новини