Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна визнали військову окупацію Криму в 2014 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна визнали військову окупацію Криму в 2014 році

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу визнав, що референдум у Криму відбувався під дулами автоматів

19 квітня 2021, 13:05 comments1876
Поділіться публікацією:

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу зізнався, що незаконний "референдум" у Криму в березні 2014 року відбувався під дулами автоматів російських військових. Про це він повідомив у фільмі російського пропагандистського телеканалу "Зірка".

У Путіна визнали військову окупацію Криму в 2014 році

Вiйська РФ в Криму

За його словами, російські військові у 2014 році нібито допомагали "забезпечити вільний вибір жителів Криму, щоб захистити їх від насильства з боку радикалів". Він зазначив, що головним завданням було "не допустити того, щоб пролилася кров".

Також міністр оборони Росії сказав, що військові країни-агресора нібито не вчиняли образливих дій щодо державного прапора України. Він зазначив, що 2014 року в РФ з'явилися сили спецоперацій, які давали змогу виконувати подібні завдання.

Довідка: в лютому 2014 року на території Криму з'явилися російські військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт у Сімферополі й інші об'єкти стратегічної інфраструктури.

16 березня був проведений незаконний "референдум", який не визнала Україна й міжнародна спільнота. Через кілька днів всупереч усім нормам міжнародного права президент Росії Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до території РФ.

Після окупації Криму у квітні 2014 року Росія почала збройну агресію в окремих районах Донецької та Луганської областей України за участю незаконних збройних формувань і регулярних військ РФ. За час конфлікту, який триває досі, загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, для чого Путін погрожує Україні війною.

Читайте також, на що готовий Зеленський для завершення війни на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини