Головна Новини Політика зовнішня політика Орбан заявив про "згвалтування" Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан заявив про "згвалтування" Угорщини

Віктор Орбан зробив чергову заяву, спрямовану проти міграційної політики Євросоюзу

6 жовтня 2023, 20:45
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре розкритикував міграційну політику Євросоюзу. Цього разу до своїх союзників він записав Польщу, яка переживає міграційний скандал – її чиновників Брюссель звинувачує у торгівлі візами. Про це повідомляють "Коментарі".

Орбан заявив про "згвалтування" Угорщини

Віктор Орбан та його заява в соцмережі

"Брюссель законно зґвалтував Польщу та Угорщину, нав'язавши їм "Міграційний пакт". Тому компромісів з питань міграції не буде. Ні сьогодні, ні найближчими роками. Ми захистимо наші кордони і від мігрантів, і від брюссельських бюрократів!", — заявив Віктор Орбан, якого ЗМІ називають "другом Путіна" за його численні антиукраїнські та антиєвропейські заяви.

Нагадаємо, що на тлі продовження напливу нелегальних мігрантів з Африки до Італії та інших країн європейського Середземномор'я, в ЄС розпочали процес узгодження нового міграційного пакту ЄС, який пропонує правила розподілу мігрантів територією країн Євросоюзу. Проект про перерозподіл мігрантів усередині території Євросоюзу пропонує загальні правила, які будуть застосовуватись у разі виникнення проблеми непередбаченого та масового прибуття мігрантів, які шукають притулку у ЄС, як це відбувалося у 2015-2016 роках.

Проти цього пакту виступають Угорщина та Польща, де при владі консервативні політичні сили. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький обіцяв накласти вето на проект угоди.

Проте, основні елементи нового міграційного пакту ЄС були узгоджені 4 жовтня.

Тепер допомога країні, яка зазнає міграційного тиску, буде обов'язковою для всіх країн ЄС. Вона включатиме (на вибір) фінансову підтримку або розселення мігрантів на своїй території.

Тим часом, країна ЄС знову змінила свою позицію щодо допомоги Україні.

Лукашенко "похвалив" Зеленського: "Він все робить правильно"

А у ЗСУ розповіли до чого готуються: як прихід холодів позначиться на ході бойових дій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини