Головна Новини Політика зовнішня політика Нога на ногу: як у Зеленського могли образити представників Катару під час візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Нога на ногу: як у Зеленського могли образити представників Катару під час візиту

На дипломатичному рівні президентською командою було допущено кілька грубих помилок, кажуть експерти

6 квітня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

У представників влади Катару може залишитися неприємний осад після зустрічі з главою української держави Володимиром Зеленським . Причина, на думку колишнього українського посла в Республіці Білорусь Романа Безсмертного, в поведінці президентської команди.

Нога на ногу: як у Зеленського могли образити представників Катару під час візиту

Команда Зеленського припустилася помилок при візиті до Катару. Фото: ОП

Як пояснив Безсмертний, котрий чітко знає тонкощі багатьох дипломатичних протоколів, в мусульманських країнах існують певні правила. Один з головних заборон — сидіти, закинувши одну ногу на іншу.

За словами екс-посла, таким чином людина демонструє своєму співрозмовнику підошву власного взуття. Мусульмани впевнені, що цей жест символізує непристойність та здатний їх образити.

Як свідчать офіційні фото, при спілкуванні Зеленського і катарського еміра Таміма бін Хамада Аль Тані представники президентської команди сиділи напроти своїх іноземних колег, схрестивши ноги.

Руслан Безсмертний називає це "кричущою помилкою" та усвідомлено критикує і керівника ОП Андрія Єрмака, і людину, яка відповідає за питання протоколів і церемоніалів при президенті. Також колишній український посол звернув увагу на довжину українського прапора. Безсмертний стверджує, що край одного з державних символів України лежить на підлозі. Це також серйозний промах в організації дипломатичних бесід, стверджує фахівець.

Деякі експерти погоджуються з частиною представлених Русланом Безсмертним помилок, але не називають їх критичними. На думку Костянтина Грищенка, колишнього глави МЗС України, подібні дип-норми є звичними і водночас застарілими. Грищенко припускає, що у більшості катарцев, з якими зустрічався президент і його помічники, є європейська освіта. Це може згладити подібне непорозуміння на дипломатичному рівні — мовляв, у іншої сторони є розуміння поведінки іноземців.

Однак, крім цього існує ще один момент. На нього вказав експерт Ілля Куса, який займається питаннями міжнародної політики і Близького Сходу. Це те, як виглядала перекладачка президента Володимира Зеленського. Довжина спідниці не приховала голі ноги жінки, а до такого в мусульманських країнах відносяться не найкращим чином.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як експерти поставилися до поїздки Володимира Зеленського в Катар на тлі ескалації військового конфлікту на Донбасі.

Також на порталі вдасться дізнатися, наскільки реальним є втілення в життя енергетичних проектів, розглянутих України і Катаром під час візиту глави нашої держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини