Головна Новини Політика зовнішня політика Німеччина виступає за швидке просування України до Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина виступає за швидке просування України до Євросоюзу

Німеччина підтримує швидкий поступ України до членства в Європейському Союзі

10 вересня 2022, 22:42
Поділіться публікацією:

Німеччина підтримує швидкий поступ України до членства в Європейському Союзі. Такими словами міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підбив підсумки переговорів з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок, повідомляють “Коментарі”.   

Німеччина виступає за швидке просування України до Євросоюзу

Анналена Бербок та Дмитро Кулеба

"Для мене було надзвичайно важливо сьогодні почути від своєї німецької колеги, що Німеччина виступає за швидке просування України на шляху до членства в ЄС. І у зв'язку з цим я прийняв пропозицію Анналени, і ми домовилися про започаткування проєкту між міністерствами закордонних справ Німеччини та України, у рамках якого Німеччина конкретними ресурсами та можливостями зміцнюватиме інституційні можливості МЗС у питанні європейської інтеграції", — заявив Кулеба під час спільної прес-конференції з пані Бербок.

Міністр підкреслив, що така підтримка ФРН прискорить шлях України до Єсвросоюзу.  

Як раніше повідомляли “Коментарі”, Німецький федеральний уряд надасть Україні 200 млн євро на програми підтримки внутрішніх переселенців. Гроші гроші будуть призначені для того, щоб переселенці в Україні могли продовжувати забезпечувати себе найнеобхіднішим.

Також ми писали, що новим послом України в Німеччині с тане Олексій Макєєв. Він замінить на цій посаді Андрія Мельника, якого президент Володимир Зеленський звільнив 9 липня. Кандидатуру Макєєва вже погодив федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Нагадаємо, під час візиту до Берліна прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром поставки зброї в Україну. Шмигаль  анонсував передачу Україні німецької системи ППО та висловив сподівання, що Берлін допоможе Києву розбудувати мережу протиповітряної оборони.

 

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини