Головна Новини Політика зовнішня політика Німеччина виділить 200 мільйонів євро для українських переселенців
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина виділить 200 мільйонів євро для українських переселенців

Німецький федеральний уряд надасть Україні 200 млн євро на програми підтримки внутрішніх переселенців. Про це повідомляють “Коментарі” із посиланням на DW.

4 вересня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Німецький федеральний уряд надасть Україні 200 млн євро на програми підтримки внутрішніх переселенців. Про це повідомляють “Коментарі” із посиланням на DW.

Німеччина виділить 200 мільйонів євро для українських переселенців

Німеччина Україна

"Більшість нашої нової допомоги, 200 мільйонів євро, піде на програму, яку проводить український уряд для підтримки внутрішньо переміщених осіб", -  зазначила  міністерка з економічного співробітництва та розвитку ФРН Свенья Шульце.

Вона підкреслила: гроші будуть призначені для того, щоб переселенці в Україні могли продовжувати забезпечувати себе найнеобхіднішим".

У неділю Берлін відвідає український прем’єр Денис Шмигаль. Він має зустрітись із канцлером Олафом Шольцем та із пані Шульце. 

"Я буду говорити з прем'єр-міністром Шмигалем про те, як ми можемо продовжувати підтримувати український уряд у підтримці переселенців", — сказала Шульце.

Раніше “Коментарі” писали, що у Німеччині вже практично немає місця для біженців з України.  За даними видання RND, 12 з 16 федеральних земель у Німеччині вже не в змозі приймати людей. Загалом, від початку повномасштабного російського вторгнення до Німеччини прибуло близько 980 тис. українських громадян.

Окрім того, ми повідомляли, що новим послом України в Німеччині с тане Олексій Макєєв. Він замінить на цій посаді Андрія Мельника, якого президент Володимир Зеленський звільнив 9 липня. Кандидатуру Макєєва вже погодив федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Також “Коментарі” писали про зміну зовнішньополітичного курсу німецького уряду. Якщо раніше федеральний канцлер Олаф Шольц був готовий до компромісів з росією заради миру у Європі, то тепер зайняв більш чітку позицію на підтримку України, зокрема висловився за посилення військової допомоги Києву та за прийом нашої держави до ЄС, разом з Грузією, Молдовою та державами Західних Балкан. Про “трансформацію Шольца” та її причини — читайте за посиланням .   

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини