Головна Новини Політика зовнішня політика Новим послом України в Німеччині стане Олексій Макєєв, – Spiegel
commentss НОВИНИ Всі новини

Новим послом України в Німеччині стане Олексій Макєєв, – Spiegel

Замінити Андрія Мельника на посаді посла України у Німеччині має досвідчений дипломат Олексій Макєєв.

3 вересня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

Замінити Андрія Мельника на посаді посла України у Німеччині має досвідчений дипломат Олексій Макєєв. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Spiegel.

Новим послом України в Німеччині стане Олексій Макєєв, – Spiegel

Олексій Макєєв

 

"Олексій Макєєв візьме на себе управління посольством України у Берліні, це підтвердили Spiegel у дипломатичних колах. Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр підписав офіційну угоду", – інформує німецьке видання. 

 

Зауважимо, що Олексій Макєєв перебуває на дипломатичній службі з 1996 року. Працював у Берліні та Берні, володіє німецькою мовою. 

 

Наразі Макєєв обіймає посаду спецпредставника МЗС  України щодо санкційної політики, входить до міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола. 

 

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині.

 

Мельник різко критикував Берлін за нерішучу політику щодо постачання Україні зброї. 

 

У травні 2022 року посол назвав канцлера ФРН Олафа Шольца "ображеною ліверною ковбасою" у відповідь на відмову останнього відвідати Київ. Цей фразеологізм у Німеччині використовують для позначення безпідставно обуреної людини.

 

Варто зазначити, що Шольц не схотів приїхати в Україну після того, як офіційний Київ відмовив у візиті федеральному президенту Франку-Вальтеру Штайнмаєру. За інформацією Bild, Штайнмаєра не захотіли бачити у Києві через його нібито тісні зв’язки з Росією. 

 

Зрештою, у червні Олаф Шольц таки відвідав Київ у компанії президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єра Італії Маріо Драгі. Перебуваючи в українській столиці, канцлер запевнив Україну у постійній повній підтримці у боротьбі з нападом росії.

 

Додамо, що останнім часом риторика Шольца щодо підтримки України у війні з агресором стала більш рішучою. Як змінилися настрої канцлера ФРН — читайте на сайті "Коментарів". 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxxx

3 вересня 2022, 12:12

Зачем тратить время и деньги на ту которая ломается если есть доступные девки которые хотят только секса (без шлюx и сoдеpжанoк). Здесь все бесплатно и анонимно, убедись сам ----- https://dyx.dk/slyv


Новини