Головна Новини Політика зовнішня політика "Не ображайте більше поляків": Моравецький попередив Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не ображайте більше поляків": Моравецький попередив Зеленського

Прем'єр-міністр Польщі висловив президентові України претензії за його висловлювання у стінах штаб-квартири ООН

22 вересня 2023, 22:41
Поділіться публікацією:

Прем'єр Польщі Моравецький зробив різку емоційну заяву на адресу Зеленського, яка, здавалося б, підводить межу під українсько-польським обміном шпильками та конфліктними заявами, з іншого — створює умови для його продовження. Про це повідомляють "Коментарі".

"Не ображайте більше поляків": Моравецький попередив Зеленського

Моравецький

"Я хочу сказати президенту Зеленському, щоб він більше ніколи не ображав поляків, як він це зробив нещодавно під час свого виступу в ООН. Поляки цього не допустять, – заявив Моравецький в інтерв'ю РАР. – І захист польського доброго імені – це не тільки мій борг і честь, це найважливіше завдання уряду республіки. У нинішньому геополітичному контексті ми відстоюватимемо всі наші аргументи.

Нагадаємо, що президенти України та Польщі у своїх виступах у стінах ООН обмінялися шпильками. Перший заявив, що деякі в Європі своїми діями "готують сцену для московського актора", а другий порівняв Україну з потопаючим, який може затягнути на глибину свого добровільного помічника.

Трохи згодом сторони пом'якшили гостроту заяв. Зеленський, перебуваючи у США, заявив, що тема українсько-польських протиріч, породжених протестами польських фермерів проти експорту українського зерна, не є приводом для "політичного концерту". А польська сторона, вустами МЗС, заявила, що Польща продовжуватиме підтримувати Україну. При цьому поляки наголосили, що й надалі відстоюватимуть інтереси польського селянства.

Тим часом, з життя пішов відомий європейський політик. Він обіймав посаду глави італійської держави з 2006 до 2015 року.

Лукашенко зробив заяву: "Набрид цей Зеленський". Союзник Путіна не втримався від коментарів щодо конфлікту в польсько-українських відносинах.

А Арестович передбачає вибух "інформаційної бомби" в Україні. Екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович прокоментував публікації про "здачу Півдня".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини