Головна Новини Політика зовнішня політика Не інвестуйте в Україну: президент Естонії зробила заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Не інвестуйте в Україну: президент Естонії зробила заяву

Політик також назвала шляхи залучення зовнішніх інвестицій

26 серпня 2021, 10:18
Поділіться публікацією:

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що радить естонцям не інвестувати кошти в Україну, оскільки так громадяни можуть позбутися грошей. За словами глави держави, в Україні бізнес не може відчувати себе безпечно, а рішення судів не виконують. Такою позицією Кальюлайд поділилася в інтерв'ю "Європейській правді", передає OBOZREVATEL.

Не інвестуйте в Україну: президент Естонії зробила заяву

Керсті Кальюлайд - фото з відкритих джерел

"Я раджу своїм громадянам: торгуйте з Україною, але не інвестуйте туди. Бо ви можете втратити інвестиції. І у нас вже були такі випадки, коли наші люди втрачали тут власність. І навіть отримавши рішення арбітражу на свою користь, так і не змогли повернути своє майно", — заявила президент Естонії.

Політик також назвала шляхи залучення зовнішніх інвестицій. На її думку, в Україні необхідно створити безпечні умови для бізнесу, в тому числі коли ним не можна буде незаконно заволодіти, а також налагодити систему правосуддя. Поки ці кроки не будуть зроблені, президент Естонії не може рекомендувати своїм співгромадянам інвестувати в нашу державу.

Зазначимо, що напередодні Керсті Кальюлайд заявила, що Україні потрібно "ще 20 років роботи", щоб підготуватися до вступу в Євросоюз. І причина не тільки в нашій країні. За її словами, ЄС необхідно бути сміливішими в питанні розширення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що заступник генерального секретаря НАТО Мірчі Джоане днями підтвердив рішення Бухарестського саміту від 2008 року і заявив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. Експерти для видання "Коментарі" оцінили цю заяву, а також розповіли, що необхідно зробити Україні, щоб прискорити процес євроатлантичної інтеграції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

26 серпня 2021, 12:10

Продажні, корумповані "патріоти" всюди на посади влаштовують кумів та друзів. Так само у контролюючи або митні (Галицька, Одеська, ..., митниці). Тому щось довести або досягти не можливо - "патріотична" Система шахрайства та схем.


Новини