Головна Новини Політика зовнішня політика Навіщо США нададуть Україні 3 мільярди доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо США нададуть Україні 3 мільярди доларів

Гроші виділить Експортно-імпортний банк США

1 вересня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Після візиту президента України Володимира Зеленського в США і ряду його зустрічей з американським президентом Джо Байденом стало відомо, що наші країни підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки "Ексімбанку" в розмірі 3 млрд доларів. Крім того,   Вашингтон планує надати додатково 45 млн доларів гуманітарної допомоги на Донбасі. І 12,8 млн доларів — на боротьбу з COVID-19. Про це йдеться у повідомленні Білого дому.

Навіщо США нададуть Україні 3 мільярди доларів

Зеленський у Конгресі. Фото Іnstagram

"Наші країни завершать роботу над меморандумом про комерційну співпрацю, а Експортно-імпортний банк і Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки "Ексімбанку" в сумі 3 млрд доларів", — йдеться у повідомленні Білого дому.

"Ми вважаємо, що за 30 років, що минули з моменту здобуття Україною незалежності, наше стратегічне партнерство ніколи не було сильніше, ніж зараз. Цей візит буде розширювати постійна взаємодія президента Байдена та адміністрації протягом останніх восьми місяців або близько того", — додали в Білому домі.

Президент Байден вже двічі розмовляв з президентом Зеленським телефоном у квітні й у червні. Цей червневий телефонний дзвінок, звичайно ж, пролунав за кілька тижнів до особистої зустрічі президента з президентом Путіним у Женеві.

"Також Україна і США починають новий етап співпраці в оборонній сфері. Дякую США за підтримку територіальної цілісності нашої країни, членства в НАТО і засудження російської окупації Криму та агресії на Сході України", — написав президент Зеленський у своєму Instagram.

Як писав портал "Коментарі", Зеленський в США заявив, що Україна мало підтримки НАТО і немає часу більше чекати.

Також портал "Коментарі" інформував, про партнерство в обороні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини