Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС України відреагувало на вислання свого працівника з московського посольства
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС України відреагувало на вислання свого працівника з московського посольства

Під санкції потрапив російський дипломат

27 квітня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

У відповідь на агресивні дії Росії щодо вітчизняних дипломатів, Міністерство закордонних справ України оголосило консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі персоною нон ґрата. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

МЗС України відреагувало на вислання свого працівника з московського посольства

МЗС України - фото з відкритих джерел

Представник РФ мусить покинути державні кордони до кінця дня 30 квітня 2021 року.  

"Повністю відкидаємо голослівні закиди про те, що оголошений "persona non grata" український дипломат нібито займався діяльністю, несумісною із дипломатичним статусом. Співробітник посольства України в Москві не здійснював жодних дій, що виходили б за межі його дипломатичних та консульських функцій", — заявили у відомстві.

Також в МЗС зазначили, що залишають за собою право на подальші дії у відповідь щодо провокацій російських колег, адже їхні дії є прямим порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Нагадаємо, що 26 квітня Міністерство закордонних справ РФ оголосило "persona non grata" ще одного працівника посольства України в Москві. 

Додамо, 21 квітня помічник президента РФ порадив послу США Джону Саллівану відправитися до Вашингтона для консультацій з новою адміністрацією Байдена. Причиною тому стало різке загострення у відносинах між країнами та загроза державним кордонам України.

Також "Коментарі" писали про те, що український посол в Німеччині Андрій Мельник радить українському уряду всерйоз задуматися про повернення державі ядерного статусу, щоб зупинити Путіна і його імперські апетити щодо України. Своєю чергою керівник вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леонід Кравчук вважає, що в разі якщо Росія відмовиться від переговорів по Донбасу, Україна припинить з нею будь-які дипломатичні стосунки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини