Головна Новини Політика зовнішня політика "Ми готові діяти, як тільки отримаємо наказ": армія вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми готові діяти, як тільки отримаємо наказ": армія вторгнення

Країни Західної Африки з економічного співтовариства ЕКОВАС готові розпочати військову операцію в Нігері для повалення путчистів

19 серпня 2023, 23:54
Поділіться публікацією:

Контингент швидкого реагування, сформований країнами Західної Африки з економічного співтовариства ЕКОВАС, готовий розпочати військову операцію в Нігері для повалення путчистів і відновлення конституційного порядку в цій країні, але, як і раніше, віддає перевагу мирному варіанту врегулювання кризи, заявив високопоставлений представник ЕКОВАС. Про це повідомляють "Коментарі".

"Ми готові діяти, як тільки отримаємо наказ": армія вторгнення

Нігер на карті Африки

"Ми готові діяти, як тільки отримаємо наказ", — сказав уповноважений співтовариства з політичних питань Абдель-Фатау Муса після зустрічі командувачів країн ЕКОВАС у Гані увечері у п'ятницю, 18 серпня. Як заявляє Муса, дату збройного вторгнення до Нігеру вже визначено. Він сказав, що під час дводенної зустрічі в столиці Гани Аккре країни ЕКОВАС зобов'язалися надати "озброєння та ресурси" для військової операції. У той же час Муса зазначив, що в суботу, 19 серпня, до Нігеру, можливо, попрямує дипломатична місія, щоб "продовжувати шлях до мирного відновлення конституційного порядку" у цій країні.

Як стверджує уповноважений спільноти, якщо військова хунта Нігеру продемонструє відкритість до мирного рішення, то ЕКОВАС відмовиться від збройного вторгнення, оскільки це, як він сказав, і так не є для ЕКОВАС кращою опцією.

Переговори між ЕКОВАС та головою військової хунти Нігеру генералом Абдурахманом Тчіані досі не дали бажаних результатів. Новий президент Нігера Алі Махаман Ламіне Зейне на тлі наростаючого занепокоєння у світовій спільноті запевнив, що поваленому президентові країни Базуму ніщо не загрожує.

Нагадаємо, що від постачання урану з Нігеру критично залежить атомна енергетика Франції. Останній приписують непересічний вплив на країни Західної Африки. У свою чергу, за даними ЗМІ, хунта Нігера може знайти підтримку у Росії, зокрема найнявши ПВК "Вагнер".

Тим часом, Боррель назвав РФ "бензоколонкою з атомною бомбою", реакція Росії.

Медведєв закликав " знищити українську державу вщент ".

А Олексій Резніков прокоментував свою можливу відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини