Головна Новини Політика зовнішня політика Квін йде у відпустку: хто займе місце повіреного у справах США в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Квін йде у відпустку: хто займе місце повіреного у справах США в Україні

Американську дипломатка Крістіну Квін на час відпустки замінить Джордж Кент

7 липня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

В американо-українських відносинах намічаються невеликі зміни. Так, за повідомленням "Дзеркала тижня", американське представництво в Україні тимчасово змінить свого керівника. Крістіну Квін, котра йде у відпустку, ненадовго підмінить Джордж Кент, який трудиться на посаді заступника помічника держсекретаря Штатів.

Квін йде у відпустку: хто займе місце повіреного у справах США в Україні

Американський дипломат Джордж Кент. Фото: Photolur

За інформацією американського посольства, приїзду Кента до Києва слід очікувати вже до кінця нинішнього тижня. Чиновник займеться виконанням обов'язків Крістіни Квін, яка є тимчасово повіреною у справах США на території України.

Також повідомляється, що сама Квін йде у відпустку на два тижні, тому Кенту доведеться пробути в українській столиці до кінця місяця. Після цього обидва дипломати повернуться до своїх обов'язків.

Слід зауважити, що американці не замінюють Крістіну Квін першим-ліпшим політиком. Ім’я Джорджа Кента давно знайоме Україні, адже він довгий час пропрацював в американському посольстві, розташованому в Києві. Його остання каденція в цьому статусі тривала три роки і закінчилася у 2018-у. Зараз же Кент працює в Бюро, яке займається справами Європи, а також Євразії.

Цікаво, що крім англійської, Кент може вільно спілкуватися українською і російською мовами, а також прекрасно проінформований про безліч нюансів політики і економіки України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як на майбутнє української держави може вплинути відновлення меморандуму про співпрацю між НАБУ і американським ФБР.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи зможуть США стати українським союзником  у перемовинах з питань Донбасу. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини