Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів про крок Китаю, який би наблизив мир
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів про крок Китаю, який би наблизив мир

Глава МЗС зазначив, що Україна перебуває в активному діалозі з Китаєм з приводу бачення шляхів досягнення миру

8 червня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

Україна переконана в тому, що участь Китаю в саміті світу була б правильним кроком, який наблизив би мир і продемонстрував би збалансовану позицію Пекіна щодо війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба розповів про крок Китаю, який би наблизив мир

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Ми переконані, що участь Китаю в Саміті миру була б правильним кроком, який би наблизив світ і продемонстрував справді збалансовану позицію Пекіна щодо російсько-української війни", – наголосив міністр.

Дмитро Кулеба зазначив, що Україна перебуває в активному діалозі з Китаєм щодо бачення шляхів досягнення миру. За його словами, Київ переконує Пекін, що принцип територіальної цілісності є фундаментальним для обох країн.

"Відповідно, він має лежати в основі будь-якого плану врегулювання. Ми переконані, що саме "формула миру" є тією основою, яка дає можливість просуватися до справедливого миру, що ґрунтується на принципі територіальної цілісності та поваги до Статуту ООН", – сказав міністр.

Глава українського МЗС зазначив, що Україна публічно відповіла на китайську позицію, а цього тижня у Пекіні відбулися перші за багато років політичні консультації між міністерствами двох країн.                                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" – істерика у Москві перед самітом миру: у МЗС України зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Кулеба вважає, що найближчим часом результати України позитивно здивують. Але при цьому міністр радить усім набратися терпіння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини