Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук пояснив, у чому затримка з вирішенням питань по Донбасу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук пояснив, у чому затримка з вирішенням питань по Донбасу (ВІДЕО)

На думку першого президента, без значної трансформації «Мінських домовленостей» не обійтися

18 червня 2021, 19:14
Поділіться публікацією:

Рішення проблеми військового протистояння на Донбасі є для України одним із пріоритетних питань. За словами керівника вітчизняної делегації в ТКГ Леоніда Кравчука, дипломатична робота хоч і ведеться, але вимагає кардинального перезавантаження, передає "Україна 24".

Кравчук пояснив, у чому затримка з вирішенням питань по Донбасу (ВІДЕО)

Кравчук пояснив, чому питання стосовно Донбасу майже не вирішуються. Фото: НВ

Як пояснив екс-президент, війна в Україні триває вже восьмий рік. Майже стільки ж ведуться і переговори на "Мінському майданчику". Однак, як підкреслює Кравчук, результати, котрі б задовільнили Україну, як і раніше, не досягнуті.

Леонід Кравчук переконаний, що, як би тому не опиралися окремі особистості і не намагалися довести неможливість подібного розвитку подій, переговори стосовно Донбасу гостро потребують переформатування. Політик упевнений, що ніяких зрушень у питаннях закінчення війни не буде, якщо самі по собі переговори не зазнають змін.

При цьому, за словами Кравчука, трансформація необхідна "Мінську" в цілому: як майданчику для зустрічей, так і існуючим домовленостям. Перше, очевидно, пов'язано з позицією України щодо режиму диктатури в Білорусі, друге — з невигідністю положень, прописаних у документі.

Нововведення щодо угод повинні стосуватися порядку дій, які б врегулювали військовий конфлікт. На думку Леоніда Кравчука, спочатку слід домогтися повного припинення обстрілів, щоб настала тиша, а потім систематично прийматися рішення, які, зрештою, принесуть мир на Донбас.

До слова, екс-глава держави підкреслив, що, займаючись реінтеграцією нині контрольованого бойовиками регіону, Україна повинна відстоювати інтереси всіх своїх громадян, а особливо тих, хто зараз живе в окупації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку Леоніда Кравчука, Росія може розпастися на шматки. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи може Путін ризикнути використовувати проти України ядерну зброю. Що з цього приводу думає Кравчук, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини