Головна Новини Політика зовнішня політика Країна НАТО відмовилася допомагати Україні зброєю: заява
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна НАТО відмовилася допомагати Україні зброєю: заява

Вона також входить до ЄС

20 березня 2023, 17:27 comments2252
Поділіться публікацією:

Угорщина відмовилася брати участь у проекті ЄС щодо придбання 1 млн боєприпасів для України. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто на брифінгу.

Країна НАТО відмовилася допомагати Україні зброєю: заява

Угорщина відмовилась допомогати Україні зброєю

Він підкреслив, що Угорщина, як і раніше, не хоче постачати зброю Україні, тому що "ми хочемо миру, ми не беремо участі в цій акції. При цьому ми не заважаємо іншим робити те, що вони хочуть".

Нагадаємо, що раніше американське видання Politico повідомляло про наміри НАТО підготувати 300 тисяч військовослужбовців до готовності бути перекинутими на східний фланг альянсу, щоб не допустити поширення агресії Росії. Але при цьому співрозмовники видання та журналісти висловили сумнів у готовності деяких неназваних країн подати своє озброєння, зокрема боєприпаси для підготовки згаданого натовського резерву.

"Американські журналісти стверджували, що найближчими місяцями альянс прискорить зусилля щодо накопичення обладнання вздовж східного краю альянсу і призначить десятки тисяч військ, які зможуть поспішити на допомогу союзникам у короткий термін — крок, який має зупинити Росію від розширення своєї війни за межі України. Однак щоб це сталося, НАТО має переконати окремі країни надати різні елементи: солдатів, навчання, кращу інфраструктуру — і, що особливо важливо, велику кількість дорогої зброї, обладнання та боєприпасів", — писали журналісти.

Оскільки країни вже стурбовані своїми запасами боєприпасів, а Україна гостро потребує більшої кількості снарядів та зброї від союзників, існує ризик, що не всі союзники по НАТО виконають свої обіцянки зробити внесок у нові плани альянсу, зазначають у Politico. Це виклик, з яким НАТО стикався в минулому і той, який, як побоюються експерти, може стати постійною проблемою для західного альянсу, оскільки війна Росії затягується на другий рік.

Позицію Угорщини вже не раз називали пропутинською, а його лідера другом російського диктатора. При цьому в самій Угорщині називають свою країну та Ватикан прихильниками мирного рішення.

До речі, наступного місяця саме до Угорщини заплановано візит Папи Римського, який також використовує риторику "миру".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини