Головна Новини Політика зовнішня політика Коли Зеленський зустрінеться з Байденом: названа нова дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом: названа нова дата

Стало відомо, коли відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена

29 серпня 2021, 23:40
Поділіться публікацією:

Зустріч глави України Володимира Зеленського та американського президента Джо Байдена знову перенесли. Згідно з інформацією видання "Голос Америки", яке посилається на Білий дім, глави держав зустрінуться 1 вересня.

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом: названа нова дата

Зеленський і Байден / Фото: Фокус

Відомо, що зустріч президентів переносять уже вдруге. Спочатку Володимир Зеленський і Джо Байден повинні були провести особисту бесіду 1 серпня, потім дату перенесли на 30 число поточного місяця, а тепер на 1 вересня. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, прийом переносили "у зв'язку з розширенням програми візиту" президента Володимира Зеленського в США.

Раніше представник американського Білого дому Джен Дженніфер Псакі повідомляв, що на зустрічі глави держав обговорюватимуть ситуацію в Криму і Донбасі, тісну співпрацю Вашингтона і Києва у сфері енергетичної безпеки, а також ряд реформ, які стосуються насамперед боротьби з корупцією.

Нагадаємо, за словами директора Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД), доктора політичних наук Ігоря Петренко, зустріч Зеленського і Байдена може принести Україні розширення стратегічної співпраці з США, зокрема в оборонній сфері. Для США, на його думку, цей візит також важливий, адже підтримкою Україні вони можуть показати, що, попри ситуацію в Афганістані, можуть захищати свої цінності та допомагати молодим демократіям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Білий Дім наполягатиме на тому, щоб США показали свою конкретику в питанні членства України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

30 серпня 2021, 06:15

Чета ржу)))))))

xxx

29 серпня 2021, 23:16

CAMЫE БЫCTPЫE 3HАKОMCТBА ДЛЯ CEKCA • 100% AHОHИMHOCTЬ. Pеaльныe ceкc знaкомcтвa с дeвyшкaми в cвoeм гopодe. Бeз pегиcтpации и бeз пoдтвepждeния нoмepа. ----> http://bit.do/vsisky


Новини