Головна Новини Політика зовнішня політика Під час візиту до Вашингтона Зеленський буде наполягати на членстві України в НАТО, - екс-посол України у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час візиту до Вашингтона Зеленський буде наполягати на членстві України в НАТО, - екс-посол України у США

Зеленський буде говорити з Байденом про членство в НАТО

28 серпня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Білий Дім наполягатиме на тому, щоб США показали свою конкретику в питанні членства України в НАТО та провели бесіду всередині Альянсу, щоб переконати ті країни, які проти приєднання України до Альянсу, щоб вони поміняли свою точку зору. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Європейської правді" висловив екс-посол України У США Валерій Чалий.

Під час візиту до Вашингтона Зеленський буде наполягати на членстві України в НАТО, - екс-посол України у США

Володимир Зеленський і Джо Байден Фото: liga.net

Колишній посол України в США Валерій Чалий вважає, що всередині американського суспільства немає ніякої дискусії щодо того, повинна Україна стати членом НАТО чи ні. Американці ідейно за те, щоб Україна стала повноправним членом НАТО. Виникає питання: чому ж тоді вони мовчать і не говорять про це всередині Альянсу? Відповідь на це запитання проста: Білий Дім сьогодні ставить своїм завданням уникати тих тем, які можуть посварити членів НАТО, а по Україні консенсусу серед членів НАТО немає.

Валерій Чалий зазначив, що Україна і пручається російської агресії котроий рік поспіль, тому що в Москві розуміють, що таким чином можуть перешкодити вступу України в НАТО. Прикро, але цей метод Москва використовує вельми успішно, тому що європейські політики розуміють, що не хотіли б загострення конфлікту з Росією і тому в Вашингтоні зараз говорять: не треба ставити питання про ПДЧ, потрібно зменшити амбіції України, тому що немає все одно підтримки всіх країн-членів НАТО з питання вступу України в Альянс. Це не повинно зупиняти українську владу на шляху до членства в НАТО.

Дипломат зазначив, за його інформацією президент Володимир Зеленський збирається говорити саме в такому ракурсі, він буде намагатися пояснити Байдену, що поки США мовчать всередині НАТО, шансів на вступ України немає. І це дуже правильно, вважає дипломат, що Зеленський вибрав саме таку стратегію. США повинні відкрито заявити про те, що вони за те, щоб Україна стала членом НАТО. Але крім публічної підтримки США повинні ще й попрацювати з іншими членами НАТО. Ми ж знаємо прекрасно, що Білий дім зблизився з Берліном питаннях "Північного потоку-2", пішов назустріч Німеччині. Ось тепер Німеччина нехай змилостивиться над Вашингтону в питанні загальної безпеки, яка як раз-таки і полягає у вступі України в НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Білому Домі підтвердили зустріч Байдена з Зеленським і розповіли, про що буде йти розмова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Nedim Khalilov

28 серпня 2021, 12:40

не проситься, не стучаться... пусть сами предложат...


Новини