Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль засоромив Росію: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль засоромив Росію: що сталося

МЗС єврейської держави зробив заяву у зв'язку з офіційним візитом представників ХАМАС до Росії

26 жовтня 2023, 22:12
Поділіться публікацією:

МЗС Ізраїлю у відповідь на візит ХАМАС до Росії, де їх приймали на офіційному рівні, присоромив Росію. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль засоромив Росію: що сталося

Знімок із зустрічі Абу Марзука (на фото праворуч) зі спецпредставником президента РФ по Близькому Сходу Михайлом Богдановим

"Ми закликаємо російський уряд негайно вигнати терористів ХАМАС. ХАМАС – терористична організація, гірша за ІДІЛ, — нагадали ізраїльські дипломати. — Руки високопосадовців ХАМАСу заплямовані кров'ю понад 1400 ізраїльтян, які були зарізані, забиті, страчені і спалені, і вони несуть відповідальність за викрадення понад 220 ізраїльтян, включаючи немовлят, дітей, жінок та старих".

Дії РФ щодо запрошення хамасівців ізраїльтяни назвали "непристойними".

— Ізраїль розглядає запрошення високопосадовців Хамаса до Москви як непристойний крок, який підтримує тероризм та узаконює звірства терористів ХАМАСу, — заявили у МЗС Ізраїлю.

Нагадаємо, що Росія разом із більшістю арабських країн засудили жорстокість ХАМАС, які 7 жовтня вбивали беззахисних ізраїльтян, але відповідальність за цей спалах жорстокості поклала також на Ізраїль та США. На думку російського МЗС, вони не давали протягом останніх 70 років реалізувати рішення ООН про створення в Палестині двох держав – єврейської та арабської.

На відміну від інших країн, Росія не визнавала ХАМАС терористичною організацією. Статус терористичної та забороненої організації в РФ має "Талібан", але і це не завадило візитам талібів до Москви. Останній візит ХАМАС до РФ відбувся у березні 2023 року. ХАМАС підтримує війну Росії проти України.

Тим часом, Іран пригрозив США та Ізраїлю "жорстоким полум'ям". Міністр закордонних справ Ірану зробив войовничу заяву на Генасамблеї ООН.

Лавров назвав Росію жертвою: що сказав кремлівський дипломат. МЗС РФ не бачить перспектив для діалогу із західними країнами.

А Лукашенко попередив Угорщину про можливе "застосування самої смертоносної зброї". Союзний Росії глава Білорусі засудив американське постачання далекобійних ракет ATACMS Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини