Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль запропонував зупинити війну: озвучено умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль запропонував зупинити війну: озвучено умови

ХАМАС відкинув цю пропозицію єврейської держави

27 жовтня 2023, 20:35 comments1382
Поділіться публікацією:

Ізраїль запропонував ХАМАС встановити режим припинення вогню в обмін на звільнення всіх заручників, пропозиція була відхилена, повідомляє телеканал Al Arabiya. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль запропонував зупинити війну: озвучено умови

Ізраїль готовий до перемир'я, але на своїх умовах

Як стверджують джерела телеканалу, ХАМАС вимагав тривалого перемир'я, як умову для ведення переговорів про звільнення заручників, які утримуються в секторі Газа.

Влада Ізраїлю також відповіла відмовою на таку вимогу про перемир'я.

За даними ЗМІ, однією з умов звільнення захоплених заручників ХАМАС називає звільнення із ізраїльських в'язниць кількох тисяч палестинців.

У ході нападу 7 жовтня на Ізраїль ХАМАС убив, за останніми даними, 1400 ізраїльтян, переважно цивільних осіб – жінок, дітей та людей похилого віку. Зокрема, його жертвами стали 260 учасників музичного фестивалю, жителі кібуца Кфар-Аза, ізраїльтяни, які рухалися трасами та яких розстрілювали бойовики. Також ХАМАС захопив, за приблизними оцінками, 220 людей. Декілька з них він уже звільнив. Про долю 50 бойовики заявили, що вони загинули в результаті авіаударів у відповідь Ізраїлю. Чи це так, на даний момент можливості перевірити немає.

Тим часом, США завдали ударів по Сирії. У відповідь на атаки американських баз із боку проіранських військових формувань.

Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників. Бойовики стверджують, що їм потрібен час, щоб знайти всіх людей, яких вони викрали та відвезли до Гази.

А союзник Росії підтримав створення нової держави. Глава Білорусі прокоментував близькосхідну кризу, з якої "може розпочатися світова війна".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини