Головна Новини Політика зовнішня політика Хто винен у тому, що Мінські угоди не працюють: українці відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто винен у тому, що Мінські угоди не працюють: українці відповіли

Кожен п'ятий мешканець України зовсім не знайомий зі змістом Мінських домовленостей

16 лютого 2022, 18:07
Поділіться публікацією:

57% українців звинувачують Російську Федерацію у тому, що Мінські угоди не працюють. 10% вважають, що у цьому винні представники псевдореспублік "Л/ДНР", а 12% вважають винною Україну. Такі дані за результатами опитування надала соціологічна група "Рейтинг".

Хто винен у тому, що Мінські угоди не працюють: українці відповіли

Мінські домовленості від 12 лютого - фото з відкритих джерел

Дослідники також з'ясували, що 67% респондентів поверхово ознайомлені зі змістом Мінських домовленостей, а лише 12% учасників опитування знайомі з їхнім змістом. За даними соціологів, кожен п'ятий житель України зовсім не знайомий із документом. Однак цей показник знизився за чотири роки з 39% до 21%.

Більшість опитаних (63%) висловили думку, що нашій державі необхідно переглянути зміст Мінських угод і підписати нові. Представлений показник зростає динаміці.

11% українців вважають, що Україні слід виконати всі вимоги документа, а 18% впевнені, що наша країна має вийти зовсім із переговорного процесу.

Під час опитування також з'ясувалося, що 43% респондентів вважають, що напрямок української міжнародної політики – правильний, 46% українців думають, що вона рухається у неправильному напрямку. Ще 11% важко дати відповідь.

Відомо, що в телефонному інтерв'ю соціологічної групи "Рейтинг" взяли участь 2000 осіб віком 18 років. Респонденти – мешканці всіх регіонів України, крім тимчасово окупованих територій. Опитування було проведено 12-13 лютого цього року.

Зазначимо, що раніше українці розповіли, хто першим розпочав війну на Донбасі.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" – "Євросолідарність" – у лідерах, а "слуги народу" втрачають виборців: про що говорить новий рейтинг партій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини