Головна Новини Політика зовнішня політика Хомчак розповів про наступ Росії з боку Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Хомчак розповів про наступ Росії з боку Білорусі

Генерал оцінив можливість наступу росіян

31 березня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Генерал-полковник і головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак прокоментував можливість наступу Росії з території Білорусі, куди вона активно перекидає війська. Про це він розповів в інтерв'ю українській журналістці Олесі Бацман.

Хомчак розповів про наступ Росії з боку Білорусі

Руслан Хомчак

За його словами, наступу Росії з боку Білорусі, швидше за все, не варто очікувати. Журналістка запитала генерала, чи можуть росіяни почати наступ на Україну з території Білорусі під приводом проведення там навчань і чи готова до такого варіанту розвитку подій українська армія.

Хомчак зазначив, що для настання необхідно мати глобальну мету. Він сказав, що після настання потрібно утримувати території. Також головнокомандувач ЗСУ заявив, що не всі російські солдати готові вмирати за межами своєї країни, адже багато хто з них також хочуть жити.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого вторгнення в Україну. Руслан Хомчак був призначений начальником Генштабу України у 2019 році. У березні 2020 року президент України Володимир Зеленський призначив його головнокомандуючим Збройними силами України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Путіна прокоментували переговори по Донбасу без Зеленського.

Читайте також про вимогу Макрона і Меркель Путіну вирішити ситуацію на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Жора

31 березня 2021, 10:43

Очередной клоун. А как иначе в стране, где главнокомандующий косарь и дизертир


Новини