Головна Новини Політика зовнішня політика Макрон і Меркель зажадали від Путіна вирішення ситуації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон і Меркель зажадали від Путіна вирішення ситуації на Донбасі

Путін повинен виконувати свої зобов'язання по Донбасу

31 березня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель провели переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, де обговорили ряд актуальних питань. Про це повідомили в прес-службі Єлисейського палацу.

Макрон і Меркель зажадали від Путіна вирішення ситуації на Донбасі

Нормандська четвiрка

Зокрема, лідери країн торкнулися питання врегулювання війни на Донбасі. Повідомляється, що Меркель і Макрон виступили із закликом на адресу Путіна, щоб він сприяв стабілізації обстановки на Донбасі і мирного врегулювання військового конфлікту між Україною і Росією.

Лідери Німеччини і Франції чітко підкреслили, що Росія і Путін повинні взяти на себе зобов'язання забезпечення режиму повного припинення вогню на лінії фронту на Донбасі та знайти вихід з кризи при повному дотриманні мінських угод.

Також Макрон, Меркель і Путін обговорили питання укладення російського опозиціонера Олексія Навального. Європейські лідери зажадали дотримання прав політичного в'язня. Також піднімалося питання врегулювання ситуації з протестами в Білорусі та співробітництва з питання ядерної зброї в Ірані.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь у війні заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський готовий віддати наказ про наступ на Донбасі.

Читайте також про постійну загибель бойовиків від передозування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини