Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, скільки російських військових накопичилося біля кордону України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки російських військових накопичилося біля кордону України

В ГУР Міноборони України повідомили, що до 20 квітня 2021 року Росія розташує біля кордонів України та в окупованому Криму понад 100 тисяч військових

14 квітня 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов повідомив, що Росія вже стягла до українських кордонів та на окуповану територію 89 тисяч військових. Про це він розповів агентству "Інтерфакс-Україна".

Стало відомо, скільки російських військових накопичилося біля кордону України

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами Буданова, РФ привела сили в посилений режим, а з минулого місяця активізувала розвідку на території України.

"Такі заходи є нетиповими для цього періоду, а створена навколо України група військ відповідає показникам початку російської агресії проти нашої держави станом на липень 2014 року, — вважає очільник ГУР Міноборони. — Ми вважаємо, що ці заходи є елементом оперативного маскування розгортання військ, справжня мета якого — перевірка готовності військ до оперативного застосування в разі прийняття Кремлем відповідного політичного рішення".

Повідомляється, що неподалік наших кордонів Росія зібрала дві армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони, Чорноморського флоту. В готовності до застосування, за даними розвідки, перебували 28 батальйонних тактичних груп на Орловсько-Воронезькому, Донському та Кримському операційних напрямках.

Буданов зазначає, що загальна кількість розгорнутої групи становила 89 тисяч осіб. Однак каже, що ця цифра зростає.

За даними розвідки, до 20 квітня Росія продовжить стягувати сили та техніку до українських кордонів і на окупований півострів. За словами начальника ГУР, загальна кількість особового складу через 6 днів має збільшитися до 110 тисяч осіб.

Нагадаємо, в українській розвідці назвали три варіанти дій Росії проти України та підкреслили, що безпекова ситуація залишається напруженою.

Раніше портал "Коментарі" писав, що президент України Володимир Зеленський нещодавно побував із візитом в зоні ООС і чому він вирішив відвідати фронт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини