Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС та США допоможуть Індії побудувати інфраструктурну альтернативу Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС та США допоможуть Індії побудувати інфраструктурну альтернативу Китаю

На саміті G20 оголосили про масштабний інфраструктурний проект

9 вересня 2023, 20:58
Поділіться публікацією:

США, Індія, ЄС та країни Близького Сходу на саміті G20 оголосили про запуск масштабного інфраструктурного проекту, який має на меті пов'язати Європу, Азію та Близький Схід мережею залізниць та морських шляхів. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на агентство dpa.

ЄС та США допоможуть Індії побудувати інфраструктурну альтернативу Китаю

Індія випередила Китай за ростом населення

Загальний транспортний коридор для торгівлі, транспортування енергетичних ресурсів та покращення цифрового зв'язку за допомогою кабелів для передачі електроенергії та даних з'єднуватиме Індію, Саудівську Аравію, Об'єднані Арабські Емірати, Йорданію, Ізраїль та Європейський Союз, повідомив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

"Це зелений та цифровий міст між континентами та цивілізаціями", — сказала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Реалізація цього проекту збільшить обсяги торгівлі між Індією та Євросоюзом на 40%. Європейці хочуть вкласти в його реалізацію за кілька найближчих років до 300 мільярдів євро — вони будуть інвестовані в інфраструктуру країн, що розвиваються.

Як стверджують спостерігачі, цей проект має стати альтернативою китайському "Новому шовковому шляху". Серед іншого вже зараз відомо про намір запустити в Африці виробництво енергії з використанням кліматично нейтрального водню та плани прокладання нових підводних кабелів для передачі даних між ЄС та Латинською Америкою.

Представники США відкинули антикитайську спрямованість нового проекту.

Нагадаємо, що "Новий шовковий шлях" — концепція нової пан'євразійської (у перспективі — міжконтинентальної) транспортної системи, що просувається Китаєм, у співпраці з Казахстаном, Киргизією та іншими країнами, для переміщення вантажів та пасажирів по суші з Китаю до країн Європи.

Ідея Нового шовкового шляху ґрунтується на історичному прикладі стародавнього Великого шовкового шляху, що діяв з ІІ ст. до н. е. і був одним з найважливіших торгових маршрутів у давнину та в середні віки. Сучасний НШП є найважливішою частиною стратегії розвитку Китаю в сучасному світі — новий шовковий шлях не тільки має побудувати найзручніші та найшвидші транзитні маршрути через центр Євразії, а й посилити економічний розвиток внутрішніх регіонів Китаю та сусідніх країн, а також створити нові ринки для китайських товарів.

Тим часом, НАТО тренується відбивати напад на одну з країн.

Україна розкритикувала декларацію G20 про війну.

А Зеленський розповів про важливість спорту: " Треба, щоб росіяни нас боялися".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини