Головна Новини Політика зовнішня політика Єрмак розповів про план завершення війни на Донбасі і брехню Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак розповів про план завершення війни на Донбасі і брехню Кремля

Глава ОП впевнений, що Росія бреше

25 березня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Глава Офісу президента України і політичний радник Володимира Зеленського Андрій Єрмак розповів про новий мирний план з врегулювання ситуації на Донбасі та брехню з боку представників Кремля. Про це він повідомив в коментарі виданню "Інтерфакс-Україна".

Єрмак розповів про план завершення війни на Донбасі і брехню Кремля

Фото: ОП

За його словами, публікація деяких положень мирного плану в російській газеті "Комерсант" підтверджує той факт, що документ знаходиться в розташуванні росіян, хоча раніше в Кремлі це заперечували. Він зазначив, що раніше говорив про наявність нового мирного плану, який складається з пропозицій України, Франції та Німеччини.

Глава Офісу президента зазначив, що Росія може сприяти завершенню війни на Донбасі та повернути Україні окуповані території. Єрмак також підкреслив, що публікація положень мирного плану в російських ЗМІ порушує етику внутрішніх домовленостей, які були досягнуті в рамках нормандського формату.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року, коли був проведений незаконний "референдум", після якого Володимир Путін підписав указ про "приєднання" півострова до РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли, коли Зеленський зустрінеться з Байденом.

Читайте також про нову стратегію України по деокупацію Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини