Головна Новини Політика зовнішня політика Екстрена позика і можливі санкції: чим завершилися переговори Зеленського з міністром Японії
commentss НОВИНИ Всі новини

Екстрена позика і можливі санкції: чим завершилися переговори Зеленського з міністром Японії

Японія пропонує Україні позику в розмірі 100 млн доларів

15 лютого 2022, 16:09
Поділіться публікацією:

Японія готова надати Україні щонайменше 100 мільйонів доларів у вигляді екстрених позик. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда президенту України Володимиру Зеленському у вівторок, 15 лютого, повідомляє уряд Японії в підсумку телефонної розмови. Про це повідомляє Reuters.

Екстрена позика і можливі санкції: чим завершилися переговори Зеленського з міністром Японії

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда - Reuters

Пропозиція надійшла, оскільки Росія зібрала понад 100 000 військових біля кордону з Україною, що викликає страх перед війною та кидає тінь на українську економіку. Москва заперечує плани вторгнення в Україну, звинувачуючи Захід в істерії.

Зеленський висловив подяку за пропозицію, йдеться в письмовому резюме розмови між лідерами двох країн.

Після цього Кішида заявив журналістам, що домовився із Зеленським наполегливо продовжувати дипломатичні зусилля для послаблення напруженості через нарощування російської армії.

Він також сказав, що Японія планує вжити відповідних заходів, включаючи можливі санкції, якщо Росія вторгнеться в Україну, повторюючи те, що його міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі заявив раніше.

Як повідомляли раніше "Коментарі", після двох годин пермовин президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц вийшли до преси на брифінг та зробили декілька заяв

Також "Коментарі" писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц вирушив до Москви, щоб зустрітися з президентом Володимиром Путіним у рамках місії з високих ставок. Одноденна поїздка Шольца після відвідування Києва є частиною західної дипломатії, щоб спробувати зупинити потенційну атаку, оскільки понад 100 тисяч російських військових зосереджено на кордонах України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини