Головна Новини Політика зовнішня політика Канцлер ФРН привіз в Україну сто мільйонів євро підтримки: про що дві години домовлялись Зеленський і Шольц
commentss НОВИНИ Всі новини

Канцлер ФРН привіз в Україну сто мільйонів євро підтримки: про що дві години домовлялись Зеленський і Шольц

У Києві закінчилась 2-годинна зустріч президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца

14 лютого 2022, 16:28
Поділіться публікацією:

Після двох годин пермовин, президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц, вийшли до преси на брифінг та зробили декілька заяв. Стало відомо, що Німеччина готова фінансово підтримати Україну і пообіцяла сто мільйонів євро підтримки. Проте мова не йде про поставку зброї. Натомість, від Зеленського Шольц вимагав проведення  прямих переговорів Києва та Москви. Передає портал "Коментарі".

Канцлер ФРН привіз в Україну сто мільйонів євро підтримки: про що дві години домовлялись Зеленський і Шольц

Зеленський і Шольц в Києві. Фото з сайту Офісу президента

Олаф Шольц, виступаючи перед журналістами заявив, що Німеччина зацікавлена у знятті напруги щодо російсько-українського питання, але на питання журналістів щодо санкцій щодо "Північного потоку-2" він уникнув відповіді. Він анонсував санкції, але не уточнив, які саме.

"На випадок військової ескалації, ми готові до санкцій. Якщо Росія порушить знову територіальну цілісність України — ми знаємо, що робити", — сказав Шольц на брифінгу.

Що стосується позиції українського президента у питанні санкцій, то Зеленський зазначив, що із Шольцом обговорив ризики, пов’язані з "Північним потоком-2".

"Ми маємо деякі розбіжності в оцінці. Я проголосив: наша позиція незмінна, ми розглядаємо "Північний потік-2" виключно крізь призму енергетичних і безпекових загроз для нас і для регіону", — сказав президент.

Нагадаємо, після візиту до Києва, Олаф Шольц поїде до Москви на переговори з Володимиром Путіним. Минулого тижня, такий дипломатичний вояж провів лідер Франції Еммануель Макрон — він також відвідав Москву та Київ. 

Читайте також: Точка неповернення: до чого призведе "визнання" Держдумою ОРДЛО — чи ризикне Москва піти на це




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини