Головна Новини Політика зовнішня політика Шольц летить до Москви на переговори з Путіним: яку заяву планує зробити німецький канцлер
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц летить до Москви на переговори з Путіним: яку заяву планує зробити німецький канцлер

Шольц проведе переговори з Путіним 15 лютого

15 лютого 2022, 13:09
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок, 15 лютого, вирушив до Москви, щоб зустрітися з президентом Володимиром Путіним у рамках місії з високих ставок. При цьому найбільший торговий партнер Росії у Європі попереджає про далекоглядні санкції, якщо вона атакує Україну. Про це повідомляє Reuters.

Шольц летить до Москви на переговори з Путіним: яку заяву планує зробити німецький канцлер

Канцлер Німеччини Олаф Шольц - фото з відкритих джерел

Одноденна поїздка Шольца після відвідування Києва у понеділок, 14 лютого, є частиною західної дипломатії, щоб спробувати зупинити потенційну атаку, оскільки понад 100 тисяч російських військових зосереджено на кордонах України.

Канцлер заявив, що він закріпить повідомлення Заходу про те, що вони відкриті до діалогу про безпеку Росії, але введуть санкції, якщо вона вторгнеться в Україну.

"Ми готові до дуже далекоглядних та ефективних санкцій у координації з нашими союзниками", — сказав Шольц у Києві у понеділок, 14 лютого, перед поверненням до Берліна.

Минулого місяця, коли Шольца запитали про газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини, який має намір доставити більше російського газу до Західної Європи, минаючи традиційну транзитну країну – Україну, Шольц заявив, що "все треба буде обговорити, якщо буде військове втручання".

Але він не пообіцяв припинити "Північний потік-2", на відміну від президента США Джо Байдена, який заявив минулого понеділка, що газопровід буде зупинено, якщо Росія вторгнеться.

Росія заперечує плани вторгнення, звинувачуючи Захід в істерії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", після двох годин переговорів президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц вийшли до преси на брифінг і зробили кілька заяв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини