Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповів, чому візит Зеленського в Білий дім може закінчитися безрезультатно
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чому візит Зеленського в Білий дім може закінчитися безрезультатно

Який сигнал подали Києву напередодні зустрічі глав держав

26 серпня 2021, 08:37
Поділіться публікацією:

У середу, 25 серпня, у виданні Forbes вийшла велика аналітична про перспективи переговорів президента Володимира Зеленського з главою Білого дому Джо Байденом. Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі, коментуючи появу подібної статті, розповів, за яких умов візит українського лідера в США виявиться безрезультатним.

Експерт розповів, чому візит Зеленського в Білий дім може закінчитися безрезультатно

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Експерт вважає, що поява подібної статті напередодні візиту Зеленського в Вашингтон є сигналом Києву.

"Не випадково і те, що вийшла вона вже після прощального візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Києва. Його метою було узгодження позицій щодо транзиту російського газу після 2024 року в обмін на виконання домовленостей щодо реалізації Мінських угод (про що, схоже, домовилися Байден і Путін на червневій зустрічі в Женеві). Судячи з сумних підсумків українського візиту Меркель, яка виконує функцію головного переговірника між Москвою, Києвом і Вашингтоном, отримати згоду Зеленського на імплементацію формули Штайнмайера поки не вдалося ", — відзначає Максим Ялі.

Тому, продовжує експерт, сигнал Білого дому, виражений в статті Forbes, гранично простий: або Зеленський припиняє критикувати домовленості Меркель з Байденом щодо "Північного потоку-2" і візьме зобов'язання з реалізації кремлівського сценарію щодо "Мінську-2", або такий довгоочікуваний візит в Білий дім закінчиться так само безрезультатно, як і візит Меркель до Києва.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдена надали звіт розвідки країни про можливе походження COVID-19. У документі не міститься переконливих доказів жодної з теорій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини