Головна Новини Політика зовнішня політика «Є план максимум»: Арахамія розповів, чого чекають від зустрічі Зеленського і Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

«Є план максимум»: Арахамія розповів, чого чекають від зустрічі Зеленського і Байдена

За словами Давида Арахамії, Україна готує амбітну програму щодо поїздки до Вашингтона

17 червня 2021, 13:26
Поділіться публікацією:

Після закінчення такого очікуваного Женевського саміту Байден-Путін Україна може почати повноцінну підготовку до візиту президента Володимира Зеленського до глави Білого Дому. Як просувається планування зустрічі і який "план максимум" очікувань від цього заходу, докладно розповів глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. 

«Є план максимум»: Арахамія розповів, чого чекають від зустрічі Зеленського і Байдена

Давид Арахамія розкрив "план максимум" поїздки Зеленського до США. Фото: РБК-Україна

З політиком поспілкувалася парламентська кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Гергелюк.

За словами Арахамії, українська сторона має досить амбітні плани щодо майбутнього візиту до Вашингтона. При цьому політик стверджує, що задуми цілком можуть втілитися в життя за належної побудови діалогу з американською владою.

"У нас немає порядку "поїхати і показати пану Байдену те, що у нас є". Це навіть звучить безглуздо, — говорить Давид Арахамія. — Але окремі зобов'язання ми все одно маємо. Як, наприклад, щодо траншу МВФ. Наявні вимоги в цій площині ми зараз виконуємо".

В цілому ж політик зазначає, що у президента вже підготували справжній "план максимум", який українські дипломати спробують втілити в життя, зустрівшись із Байденом і представниками Конгресу.

"Перед нами стоять великі виклики. В першу чергу, у військовому плані. Хотілося б створити якусь окрему систему військової допомоги від Штатів, — говорить глава фракції "Слуга народу". — Вся справа в тому, що за деякими напрямками Україна не може впоратися винятково своїм фінансуванням. В першу чергу це стосується військово-морського флоту і удосконалення авіації ".

Також Давид Арахамія не заперечує, що Україна спробує знову торкнутися теми російського газопроводу "Північний потік-2". Депутат сподівається, що, ймовірно, будівництво газової магістралі все ж може бути призупинено за рахунок нових санкцій з боку Америки. Втім, плюсом буде вже і те, якщо Джозеф Байден хоча б змінить свою думку щодо ПП-2 на більш жорстку, вважає Арахамія.

"Є і деякі фінансові завдання по "плану максимум", — говорить політик. — Окремі з них стосуються отриманих Україною ще в 2014 році гарантій на 1 млрд доларів. Це допомагає залучати гроші з-за кордону за набагато менший відсоток".

За словами Давида Арахамія, значну увагу приділять і моменту економічно-інвестиційного співробітництва.

"Зараз існує програма "військового страхування" в Америці. Таким чином забезпечуються інвестори, які б хотіли працювати в інших країнах, але занепокоєні щодо ймовірної втрати частини бізнесу через війну, яка йде на території держави, — пояснює нардеп. — Якщо Україні вдасться укласти угоду про подібне страхування, це може допомогти збільшити приплив іноземних інвесторів в країну".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку Володимира Зеленського, Україні доведеться зробити, якщо вона втратить підтримку західних партнерів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому Росія в цьому році так активно нагнітати ситуацію на Донбасі. Які причини такої поведінки називає президент, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини