Головна Новини Політика зовнішня політика Дуда розповів, які країни захищають Польщу від Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда розповів, які країни захищають Польщу від Росії

У Польщі з розмахом відзначили День Війська Польського, приурочивши проведення військового параду до дня перемоги в польсько-радянській війні 1920 року

15 серпня 2023, 20:47
Поділіться публікацією:

Незалежність України та Білорусі є важливим чинником безпеки вільної Польщі. Про це, як повідомляють "Коментарі", сьогодні під час військового параду, присвяченого дню Війська Польського, заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Дуда розповів, які країни захищають Польщу від Росії

Анджей Дуда

"Хто критикує допомогу Україні, той не розуміє на чому ґрунтується безпека Польщі", – заявив Анджей Дуда. — "Ось уже півтора роки за нашим східним кордоном йде повномасштабна війна. Жорстока російська агресія проти незалежної України несе смерть, біль та страждання. Війна, яка, на жаль, досі не має кінця. Ми, поляки, з перших хвилин на громадських засадах включилися в героїчну боротьбу з російськими загарбниками в Україні. Завдяки, в тому числі, і нашій допомозі, Україна відстояла себе і продовжує боротися і завдяки тому, що захисники України стримують російське вторгнення, щодня завдаючи агресору болючих втрат, Польща сьогодні перебуває в більшій безпеці. Якщо хтось цього не розуміє, якщо критикує нашу участь і підтримку, значить він взагалі нічого не розуміє, не розуміє, на чому ґрунтується безпека Польщі. Незалежна Україна, незалежна Білорусь – важливі умови для незалежної Польщі та гарантування безпеки наших кордонів".

Цього року у Польщі вперше з 2019-го з розмахом відзначили День Війська Польського. У параді брали участь дві тисячі військовослужбовців, глядачам показали найкращу військову техніку, яка перебуває на озброєнні польської армії. Це і HIMARS, "Леопарди" та "Абрамси" на землі, і F-35 у небі.

День збройних сил, відомий також як Свято польських збройних сил (Święto Wojska Polskiego), є національним святом, що відзначається щорічно 15 серпня у Польщі на відзначення річниці перемоги 1920 року над Радянською Росією у Варшавській битві під час польсько-радянської війни. Свято, яке спочатку відзначалося під час Другої республіки, було заборонено владою в комуністичну епоху і знову було відроджено в 1992 році.

Тим часом, в НАТО припустили, як Україна може вступити до Альянсу: поступитися територією.

Медведєв назвав спірні території, на які претендує Росія.

А в КНДР зробили заяву про неминучість ядерної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини