Головна Новини Політика зовнішня політика Директор ЦРУ заявив, що Росія готує вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор ЦРУ заявив, що Росія готує вторгнення в Україну

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що причиною стягування військ Росією до кордонів з Україною може бути підготовка до вторгнення

15 квітня 2021, 10:30 comments1219
Поділіться публікацією:

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що метою стягування військ Росії до кордонів України може бути підготовка до масштабного військового вторгнення країни-агресора. Про це повідомляє "Голос Америки".

Директор ЦРУ заявив, що Росія готує вторгнення в Україну

Вiйська РФ

За його словами, масове стягування Росією військ до східних кордонів з Україною і на територію тимчасово окупованого Криму викликає стурбованість. Він зазначив, що це може бути способом для залякування українського керівництва, так і сигналом Сполученим Штатам.

Бернс заявив, що кількість військ на кордонах з Україною дає підстави для того, щоб припустити підготовку військового вторгнення з боку Росії. Директор ЦРУ відзначив, що союзники США також поділяють стурбованість через стягування російських військ, а також сказав, що метою дзвінка Джо Байдена Володимиру Путіну було підкреслення стурбованості Вашингтона з цього приводу.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року в результаті проведення незаконного "референдуму".

Раніше "Коментарі" повідомляли про три можливі варіанти дій Росії проти України.

Читайте також, навіщо Джо Байдену потрібна зустріч з Володимиром Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини