Головна Новини Політика зовнішня політика Деоккупація Донбасу і сотні тисяч жертв: до чого можуть привести заяви Данілова
commentss НОВИНИ Всі новини

Деоккупація Донбасу і сотні тисяч жертв: до чого можуть привести заяви Данілова

Данілов запевнив, що українська армія відповідає на обстріли російських найманців

10 вересня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що українська армія може звільнити окупований Донецьк і Луганськ, якщо отримає таку команду від верховного головнокомандувача. Правда, уточнив, що в такому випадку "десятки і сотні тисяч людей можуть загинути".

Деоккупація Донбасу і сотні тисяч жертв: до чого можуть привести заяви Данілова

Війна на Донбасі. Колаж "Коментарі" Д.Романюк

Експерти розповіли виданню "Коментарі", з якою метою робляться подібні заяви і до чого вони можуть призвести.

Це черговий струс повітря, який викличе рівно таке же струс із боку Росії і т.зв. Л / ДНР

Глава правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес вважає, що в практичному сенсі такі заяви ні до чого не призведуть.

"Це черговий струс повітря, який викличе рівно такий же струс з боку Росії і т.зв. Л / ДНР. Я вважаю, що такі публічні висловлювання від топ-чиновників просто псують атмосферу переговорів, яка і так дуже погана", — відзначає експерт .

На думку Енріке Менендеса, ми бачимо системну ознаку нездатності, яка призвела до втрати територій і до того, що війна триватиме.

Сказане — це не загроза, не попередження і не плани, це — інформаційний трюк

Політолог Дмитро Воронков нагадує, що Данілов — це піар-рупор РНБО. Відповідно й президента.

"Серйозно такі заяви не варто розглядати, оскільки вони спрямовані на внутрішню пропаганду сили. І це швидше вимушена пропаганда у відповідь на" сміливі "заяви ОРДЛО. Іншими словами це обмін" люб'язностями ". При цьому кожен працює саме на внутрішню аудиторію", — підкреслює політолог.

У той же час Дмитро Воронков вважає, що правда в словах Данілова є — за бажаннями б повернули військовим шляхом Донецьк і Луганськ.

"Це вдалося б, не май ОРДЛО допомоги з боку Росії. Якби мова йшла тільки про ополченців. І про це Данілов в рамках політичного піару навмисно змовчав, — зазначає політолог. — Поки ж РФ (і" котли "2014-2015 рр це продемонстрували) втручається, шансів мало. Правий Данілов і в тому, що за такої операції (навіть якщо не буде прямого втручання з боку РФ, яка вже забезпечила бойовиків необхідним озброєнням) буде дуже багато жертв,  оскільки будуть "живі щити" з цивільних. для сепаратистів це єдиний шанс хоч якось послабити натиск. Україна на таке не піде ".

За словами Дмитра Воронкова, Донецьк і Луганськ ми могли повернути ще в 2014, коли наші ЗСУ вже були на їхніх околицях. Але через підтримку бойовиків з боку РФ, а також через тиск з боку Заходу — ми не пішли далі.

"Так що сказане — це не загроза, не попередження і не плани, це інформаційний трюк. Тим більше, що ОРДЛО якраз пропаганду нарощує, в тому числі серед молоді. Інакше кажучи, підсилює кількість прихильників, — акцентує політолог. — На жаль, чим далі, тим більше Донбас повторює долю Криму. З одним винятком — без інтеграції до складу Росії ".

Раніше видання "Коментарі" писали, що можуть зробити нардепи для припинення війни на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини