Головна Новини Політика зовнішня політика Данілов закликав єднатися задля "знищення московської потвори"
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов закликав єднатися задля "знищення московської потвори"

Голова РНБО Олексій Данілов прокоментував напруження, яке виникло у відносинах Польщі та України, закликавши до єднання

2 серпня 2023, 23:48
Поділіться публікацією:

Польща і Україна єдині "у своєму союзі незламних". Так заявив на своїй сторінці в Фейсбук голова РНБО України Олексій Данілов, коментуючи напруження в польско-українських відносинах, яке дійшло до взаємного виклику послів до МЗС. Про це повідомляють "Коментарі".

Данілов закликав єднатися задля "знищення московської потвори"

Олексій Данілов

"Ми дякуємо за кожний злотий, снаряд чи добре слово за кожну жінку і дитину, яких польський народ прихистив у своїй домівці в найстрашніші моменти нашої історії, — написав Данілов. — Ми об’єднанні спільною європейською історією, мільйонами родинних і дружніх зв’язків і єдиною ціллю – знищення московської потвори, яка посягнула на нашу і вашу свободу".

За його словами, "польська держава і польський народ стоять пліч-о-пліч з Україною з першої хвилини справедливої війни проти російського мороку і московської дикості".

- Дякуємо за все! Ми пам’ятаємо, хто перший простягнув Україні рушницю і хліб! Напруження Великої війни інколи викликають емоційні дії і слова, але в нашій родині ми самостійні, без сторонньої допомоги зможемо владнати будь-які непорозуміння, — заявив Данілов. При цьому він нагадав, що першу партію зброї після вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, а саме міномети, передала Польща.

Нагадаємо, що напруження в польсько-українських відносинах з'явилось ще навесні, коли польські фермери вимагали від свого уряду та добилися обмежень на ввезення більш дешевого українського зерна. Згодом ці дії голова українського уряду Денис Шмигаль назвав недружніми. Йому відповів заступник міністра зовнішніх справ Польщі Павло Яблонський, зазначивши, що Польща підтримуватиме Україну, але не на шкоду польським інтересам. 31 липня представник польської Канцелярії Марцин Пшидач закликав Україну бути більш вдячною.  Україна відповіла викликом посла Польщі. Варшава відповіла тим же прийомом.

Президент України Володимир Зеленський закликав всіх припинити йти цим хібним шляхом.

"Україна бʼється за свободу свою та всієї Європи, і ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі, яка разом із нами стала справжнім щитом Європи – від моря до моря. І жодної тріщинки в цьому щиті бути не може", — заявив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Внутрішня потвора ще хуже зовнішньої

2 серпня 2023, 23:44

Внутрішня потвора ще хуже зовнішньої

Іван Сірко

2 серпня 2023, 23:13

Лжива мразота!!! Так чого ви не єднаєтесь, а знищуєте Український народ усіма способами... Олігархат під час вийни ще більше сбагатився! Українські землі, заводи, фабрики розпродуєте. Позор вам, все зло що ви творите воно вам вернеться!


Новини