Головна Новини Політика зовнішня політика У Польщі відповіли на "агресивний твіт" Шмигаля
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відповіли на "агресивний твіт" Шмигаля

Голова українського уряду дозволив собі агресивні випади на адресу Польщі після її рішення обмежити український агроекспорт

21 липня 2023, 23:58 comments1721
Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський критично оцінив твіт прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в якому він недипломатично критикував польских союзників за їх рішення обмежити український агроекспорт до їх країни. Про це повідомляють "Коментарі".

У Польщі відповіли на "агресивний твіт" Шмигаля

Польське МЗС зауважило Денису Шмигалю

У соцмережі Шмигаль розкритикував намір Польщі продовжити заборону на імпорт українського зерна та назвав це недружнім кроком.

"Я бачив цей запис і можу сказати, що це не дуже дипломатична заява, — заявив Яблонський. — Польща допомагає Україні значною мірою, і все, що ми робимо для неї, ми робимо і для інших союзників". 

За його словами, Польща буде підтримувати Україну, але так, як це вигідно самій Польщі. На думку замміністра, способом ведення політики повинні бути "не агресивні пости у Твіттері, а радше захист того, що Польща дійсно зробила для України".

"Ми завжди будемо відстоювати свої інтереси. Якщо хтось обіцяє доступ на польський ринок, не порадившись з польським урядом, думаю, що може так статися, що ці обіцянки просто не будуть виконані", – заявив Яблонський ЗМІ.

Загалом, у Варшаві підтримують покращення відносин України із європейськими партнерами та приєднання до ринку ЄС. Проте, заступник очільника польського МЗС підкреслив, що його країна готова захищати інтереси своїх фермерів, підприємців та споживачів. 

Нагадаємо, що зараз точаться дискусії щодо продовження заборони на імпорт українського зерна Єврокомісією після 15 вересня. У Варшаві цю заборону планують продовжити в односторонньому порядку, якщо у Брюсселі це рішення не узгодять.

Тим часом, зернова угода: Росія оголосила сім умов.

Польська армія йде на схід: причина.

Ще навесні польські фермери погрожували зірвати візит Зеленського: яка причина – чи є вихід із ситуації, — розмірковували експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини