Головна Новини Політика зовнішня політика Чи вплинула зміна керівництва "Нафтогазу" на відносини Байдена із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вплинула зміна керівництва "Нафтогазу" на відносини Байдена із Зеленським

Зустріч президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського не потрібно пов’язувати з кадровими змінами на держпідприємстві, вважає очільник "Нафтогазу Україна" Юрій Вітренко

8 червня 2021, 12:18
Поділіться публікацією:

Інформація про те, що зустріч президента України Володимира Зеленського із президентом США Джо Байденом у Європі зірвалася через зміну керівництва НАК "Нафтогаз Україна" не відповідає дійсності. Про це, коментуючи такі припущення ЗМІ в ефірі програми "Свобода слова", заявив голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко.

Чи вплинула зміна керівництва "Нафтогазу" на відносини Байдена із Зеленським

Джо Байден та Володимир Зеленський. Колаж "Коментарі"

"Це спекуляція — дешева та підла, яка немає підґрунтя в реальності. Це продиктовано тим, що деякі люди, для яких крісла дорожчі за долю своєї власної країни, спекулюють на таких важливих темах, як енергетична безпека України, як партнерство між Україною та США заради своїх "крісел" та заради свого впливу в країні", — заявив Вітренко.

Проте, хто саме спекулює цією темою в Україні та в іноземних ЗМІ, Вітренко назвати відмовився.

"До цього була така ж дешева та підла спекуляція, що США не застосовували санкції, адміністрація Байдена, проти "Північного потоку-2", тому що були зміни в "Нафтогазі". Тобто зараз спекуляція, що немає зустрічі через це, до того була спекуляція, що санкції не застосовані, але потім сам Байден вийшов та пояснив, чому США не застосовували санкції, і там ані про "Нафтогаз", ані про пана Коболєва не було ані слова", — додав голова правління НАК "Нафтогаз Україна".

Припущення ЗМІ також прокоментував радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"Я дуже поважаю пана Коболєва, але я не вважаю, що його особиста доля або зняття його з посади є приводом для розмови президентів США та України, тим паче у такій безпековій ситуації, яка дуже складна зараз в Європі", — сказав Арестович.

За його словами, звільнений ексголова "Нафтогазу" Андрій Коболєв втручається у важливі державні справи під час того, як Офіс президента України будує нову стратегію безпеки у Східній Європі.

"І ось хтось робить так, що вставляється додаток, і ми бачимо, що держслужбовець, який очолював держпідприємство, — 19 млрд грн збитків, дозволяє собі втручатися у питання геостратегічної безпеки. У нормальній країні його б "порвали на шмаття" за це Служба безпеки, тому що це пряма дія проти національної безпеки", — заявив радник глави Офісу президента України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Вашингтон. До візиту Зеленського в США Байден зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Перемовини двох президентів відбудуться у Женеві.

Нагадаємо, у травні очільником НАК "Нафтогаз України" став колишній в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко. Він призначений замість Андрія Коболєва, який стверджує, що його звільнили навіть без попередження. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини