Головна Новини Політика зовнішня політика Крим та Донбас знову в фокусі уваги Байдена та Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Крим та Донбас знову в фокусі уваги Байдена та Путіна

Президенти США та Росії обговорили питання Криму та Донбасу — Байден із Зеленським, Путін — із Шарлем Мішелем

8 червня 2021, 07:34
Поділіться публікацією:

7 червня президент Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. В цей же день президент Росії Володимир Путін розмовляв телефоном  з головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

Крим та Донбас знову в фокусі уваги Байдена та Путіна

Джо Байден, Володимир Зеленський та Володимир Путін. Колаж: "Коментарі"

Джо Байден та Володимир Зеленський обговорили стратегічне партнерство в питанні боротьби з корупцією та реалізації реформ в Україні, повідомляє пресслужба Білого дому.

"Президент Байден підтвердив непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої російської агресії на Донбасі та в Криму", — заявили в адміністрації Байдена.

Лідери США й України обговорили "Північний потік-2" та боротьбу з COVID-19. Зеленський та Байден також обговорили плани США надати Україні 900 тис. доз вакцини від коронавірусу. Крім того, Байден запросив Зеленського в липні відвідати Вашингтон.

Байден запевнив Зеленського, що позиція України буде врахована в НАТО й при переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомили в Офісі президента України. Також лідери США й України обговорили ситуацію на Донбасі та скупчення російських військ на кордонах України та в окупованому Криму.

В цей же день відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з головою Євроради Шарлем Мішелем, повідомила пресслужба Кремля. Лідери РФ і ЄС обговорювали "повернення до співпраці в прагматичному й шанобливому ключі". Серед головних тем — Нагірний Карабах, сертифікація російської вакцини "Супутник V", санкції проти Білорусі та Україна.

"Я передав послання про єдність ЄС в розмові з президентом Путіним. Понизлива тенденція у відносинах між ЄС та Росією може змінитися тільки в тому випадку, якщо Росія припинить деструктивну поведінку. Боротьба з пандемією та забезпечення доступності ефективних вакцин для всіх — мета, яку ми обговорювали", — заявив голова Євроради Шарль Мішель в Twitter.

Путін продовжує наполягати на виконанні Мінських угод так, як це бачать в Кремлі, — у вигляді "прямого діалогу з Донецьком та Луганськом й правового оформлення особливого статусу Донбасу".

Після телефонної розмови президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського важливість цього дзвінка й теми, які обговорювалися, для порталу "Коментарі" проаналізували експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини