Головна Новини Політика зовнішня політика Чи приєднаються США до переговорів ТКГ стосовно Донбасу — Резніков
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи приєднаються США до переговорів ТКГ стосовно Донбасу — Резніков

Резніков натякає, що Штати вже були частиною переговорів щодо війни з Росією на сході України

30 червня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

Останні кілька тижнів американські політики активно натякають на ймовірність присутності своїх представників у переговорах з питань Донбасу. Найбільше уваги приділяється, зрозуміло, "Нормандському формату". Однак, за словами віце-прем'єра України Олексія Резнікова, зараз ми можемо розраховувати і на зміни в роботі Тристоронньої контактної групи, передає "РБК-Україна".

Чи приєднаються США до переговорів ТКГ стосовно Донбасу — Резніков

Олексій Резніков про приєднання США до переговорів по Донбасу. Фото: Міністерство

Резніков підтримує позицію керівника Офісу президента Андрія Єрмака, який виступає за ідею зміни і подальшого розширення "Нормандії" з залученням американської сторони.

При цьому, на думку Олексія Резнікова, в Білому Домі здатні серйозно розглянути й участь у ТКГ. Будучи членом ОБСЄ, американські політики можуть ввести свого представника в будь-яку із підгруп ТКГ, вважає чиновник.

Всі ці пропозиції розглядаються як варіанти, при яких залучення Америки до переговорів не стане причиною для створення додаткового формату переговорів.

Як останній запасний варіант, Олексій Резніков запропонував згадати про консультації на території Женеві, що проходили ще у 2014 році. Тоді Україна, заручившись підтримкою Євросоюзу і Сполучених Штатів, проводила початкові зустрічі з Росією, котрі стосувалися конфлікту на сході країни. На думку віце-прем'єра України, подібні переговори, в разі необхідності, також можна буде "відновити".

До слова, в Америці вже заявляли про те, що першим кроком до можливого приєднання до обговорення питань Донбасу стануть консультації з Україною. Що саме задумали в Білому Домі, читайте в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли, як американські політики відреагували на чутки щодо можливого припинення поставок військової допомоги для України. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини