Головна Новини Політика зовнішня політика Чи отримає Україна нове озброєння від США — Блінкен
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна нове озброєння від США — Блінкен

Держсекретар Штатів Ентоні Блінкен впевнений, що Пентагон погодиться знову співпрацювати з Україною

6 травня 2021, 20:33
Поділіться публікацією:

Американські партнери постійно демонструють загальну підтримку українського уряду. Особливо це виявляється в питаннях військової допомоги, що важливо під час російської агресії на Донбасі. Ймовірно, найближчим часом Україна може розраховувати на додаткові поставки зброї зі Штатів, повідомляє "Радіо Свобода".

Чи отримає Україна нове озброєння від США — Блінкен

Ентоні Блінкен про військову допомогу Україні. Фото: Радіо Свобода

Подібні висновки можна зробити зі слів американського держсекретаря Ентоні Блінкена. Чиновник підкреслив, що Пентагон є ключовим українським партнером у питаннях стримування агресії російських окупантів.

Тому Блінкен пообіцяв розглянути будь-яке звернення про необхідну допомогу, яке Україна надішле до Білого Дому. Чиновник зазначив, що у Штатах вже починають продумувати, яким ще способом можна підтримати нашу державу в російсько-українському конфлікті. 

Також Блінкен заявив, що Росія зустрінеться із найсильнішою відповіддю з боку Заходу в разі повномасштабного нападу на Україну. Поки ж, за словами американського політика, США співпрацюють із Євросоюзом і НАТО, щоб забезпечити необхідну підтримку української влади.

Наразі Україна перебуває у фокусі уваги безлічі іноземних партнерів, підкреслив Держсекретар США. Саме тому, на думку чиновника, Путін і його наближені повинні розуміти весь ризик будь-якого посилення військової агресії на Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку Дмитра Кулеби, майбутня зустріч американського і російського президентів вплине на Україну.

Також на порталі ви можете дізнатися, що візит Блінкена в Україну, за словами експерта, є елементом змістовної підготовки в США до саміту Байден-Путін. Що ще про приїзд Держсекретаря США в Київ думає дипломат Костянтин Єлісєєв, можна дізнатися в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини