Головна Новини Політика зовнішня політика Чи існує реальна загроза повномасштабної війни з Росією - думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи існує реальна загроза повномасштабної війни з Росією - думки експертів

Президент України Володимир Зеленський вважає, що такий сценарій розвитку подій є найстрашнішим

10 вересня 2021, 14:04 comments1379
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 10 вересня, президент Володимир Зеленський в рамках форуму Ялтинської європейської стратегії в форматі YES Brainstorming 2021 Києві заявив , що існує ймовірність повномасштабної війни з Росією.

Чи існує реальна загроза повномасштабної війни з Росією - думки експертів

Чи існує реальна загроза повномасштабної війни з Росією. Колаж "Коментарі" Д.Романюк

Про що говорить ця заява? Наскільки велика загроза цієї самої "великої війни"? Відповіді на ці хвилюючі запитання видання "Коментарі" шукало разом з експертами.

Показово виглядає відкрито вороже ставлення російських кіл до нашої країни, яка проголошується "форпостом Заходу проти Росії"

Глава правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член Політради парії "Сила і Честь" Олег Білоколос впевнений, що в Росії не залишили планів з примусу України до мінського ерзац-світу, а фактично до принизливої капітуляції на своїх умовах.

"Показово виглядає відкрито вороже ставлення російських кіл до нашої країни, яка проголошується" форпостом Заходу проти Росії". Як же саме може в подальшому діяти Росія? Одним із варіантів дійсно може бути безпосередня військова агресія або пряма загроза її здійснити, — вважає Олег Білоколос. — Під керівництвом Москви в даний час здійснюється активна консолідація російсько-білоруського простору безпеки, що можна буде наочно спостерігати під час масштабних спільних стратегічних навчань "Захід-2021", які починаються біля наших кордонів буквально сьогодні — 10 вересня. Зокрема, очікується потужна демонстрація більшості російських боєздатних частин".

Таке зміцнення відносин між двома сусідніми з нами авторитарними режимами означає істотне посилення небезпеки для України, резюмує експерт.

Дуже шкода, що президент взяв риторику залякування населення повномасштабною війною

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що тенденції до повномасштабного збройного протистояння між Україною та Росією на сьогодні не існує.

"І дуже шкода, що президент взяв таку риторику залякування населення повномасштабною війною. Хоч лейтмотивом його спічу служить вислів, що з РФ треба дружити. Він підкреслив, що не буде дружби ні з Росією, ні з Білоруссю якщо, не доведи господи, буде війна. Тобто, я так розумію, Зеленський продовжує йти до своєї головної мети — помирити Росію і Україну. Саме це його стратегічна мета", — зазначає Олег Жданов.

А залякування, на думку експерта, — лише елемент досягнення цієї мети. Адже чим страшніше населенню, тим легше ним керувати.

Раніше "Коментарі" писали, що Зеленський розповів про важливе рішення, якщо зустріч в "нормандського форматі" все ж відбудеться.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини