Головна Новини Політика зовнішня політика "Це вирішальний тест для США і Європи": політексперт про агресію Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це вирішальний тест для США і Європи": політексперт про агресію Росії проти України

Кремль може спробувати повторити в Україні сценарій 2014-2015 рр., вважає Більдт

14 квітня 2021, 13:28
Поділіться публікацією:

Напружена ситуація на Донбасі і концентрація російських військовослужбовців біля кордонів України турбує багато іноземні уряди. На думку екс-прем'єра Швеції Карла Більдта, Кремль може розв'язати війну не тільки в Україні, а й на території Східної Європи в цілому, повідомляє The Washington Post.

"Це вирішальний тест для США і Європи": політексперт про агресію Росії проти України

Карл Більдт. Фото із відкритих джерел

Більдт впевнений, що всім прогресивним країнам (особливо це стосується Європи) слід об'єднатися для протистояння імовірній російській агресії. Про "наполеонівські плани" РФ свідчить, на думку колишнього політика, зростаюче напруження в східних регіонах України. Не можна залишити без уваги, каже Карл Більдт, і російські війська, які знаходяться біля кордону з Україною нібито на навчаннях.

На думку екс-чиновника, в Москві можуть ризикнути розіграти повтор дій 2014 року. Як пояснює Більдт, спочатку підуть активні військові провокації та спроби захопити побільше територій. Потім російські дипломати сядуть за стіл переговорів, намагаючись "виторгувати" собі якісь політичні і не тільки преференції.

За словами Більдта, Заходу слід підготувати чергові "стягнення" для Росії у вигляді санкцій. Однією з пропозицій колишній політик називає ймовірне "відключення" РФ від міжнародної фінансової системи. При такому розкладі, передбачає Карл Більдт, навіть Путіну не допомогла б навіть посильна допомога з боку Китаю.

Екс-глава уряду Швеції наполягає на тому, що нинішні дії Росії стануть справжнім "тестом" на відповідальність як для Євросоюзу, так і Штатів. Тільки в загальному протидії Путіну і його команді, вважає Більдт, можна зупинити ймовірне розростання військового конфлікту на весь європейський континент.

До слова, занепокоєння щодо розширення конфлікту існує і в Україні. Так, Леонід Кравчук припускає, що раптова повноцінна атака РФ на українську державу може стати основою для Третьої Світової війни.

Відзначимо, що Карла Більдта не один рік вважають одним із найзатятіших іноземних лобістів України на світовій політичній арені.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Кремлі нарешті вперше відреагували на заклики багатьох зарубіжних урядів припинити нагнітати обстановку у східній українського кордону. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, як російські політики оцінюють ймовірність повноцінної війни Росії з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини