Головна Новини Політика зовнішня політика Британські літаки почали патрулювати Чорне море для захисту суден із українським зерном
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські літаки почали патрулювати Чорне море для захисту суден із українським зерном

ВПС Британії почали патрулювати повітряний простір над Чорним морем, щоб утримати Путіна від атак на кораблі, що перевозять українське зерно

8 вересня 2023, 21:22
Поділіться публікацією:

Бойові літаки британських ВПС почали патрулювати акваторію Чорного моря, стверджує The Telegraph. Патрулювання проводиться для захисту торговельних суден, що везуть українське зерно від можливих атак з боку РФ після її виходу з "зернової угоди". Про це повідомляють "Коментарі".

Британські літаки почали патрулювати Чорне море для захисту суден із українським зерном

Корабель з українським зерном

В останні тижні британська авіація патрулює Чорне море, щоб утримати Росію від завдання ударів по цивільних судах, повідомила Даунінг-стріт.

"Ми будемо використовувати нашу розвідку, спостереження та рекогносцировку для спостереження за діяльністю Росії в Чорному морі, — пояснили в британському уряді. — У рамках цих операцій зі спостереження літаки ВПС Великобританії здійснюють польоти над цим районом, щоб утримати Росію від завдання незаконних ударів по цивільним судам, які перевозять зерно".

Як зазначають британські журналісти, про нову місію ВПС Його Величності стало відомо після того, як уряд повідомив, що Об'єднане Королівство планує провести саміт, присвячений продовольчій безпеці та недоїданню.

Як заявив британський прем'єр Ріші Сунак, питання світової продовольчої безпеки також обговорюватиметься на саміті G20 у Делі, який пройде цими вихідними. На ньому, як зазначив Ріші Сунак, "вкотре Володимиру Путіну не вдається показати своє обличчя". Але одним з завдань, над яким працюватимуть світові лідери, буде ослаблення "мертвої хватки" Путіна, якою він не пускає українське зерно на світові ринки.

Тим часом, посла Вірменії викликали в МЗС РФ: що відбувається.

У Зеленського пояснили, яким жінкам заборонять виїзд з країни.

А в Латинській Америці провели арешти через вербування Росією найманців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 вересня 2023, 21:55

Зерно на українське а олігархічне тіньове. Такі, як Гереги, і податки не сплачують ще і ПДВ скручують. А якщо Росія буде нападати на суда то що зроблять англійці?


Новини