Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен планує відвідати Близький Схід - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен планує відвідати Близький Схід - подробиці

Держсекретар США Ентоні Блінкен планує візит до Близького Сходу, щоб зустрітися з міністром закордонних справ та іншими ізраїльськими, палестинськими і регіональними лідерами

21 травня 2021, 11:32
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен планує відвідати Близький Схід. Це пов'язано з перемир'ям Ізраїля і ХАМАС. Про свої наміри держсекретар повідомив у Twitter.

Блінкен планує відвідати Близький Схід - подробиці

Ентоні Блінкен хоче відвідати Близький Схід - деталі. Фото: rbk.ru

Також у своєму повідомленні Ентоні Блінкен привітав домовленість про припинення вогню між двома сторонами.

Під час зустрічі Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ та іншими ізраїльськими, палестинськими та регіональними лідерами.

Наміри держсекретаря підтвердили в американському Держдепартаменті. Відомо, що Ентоні Блінкен вже провів перемовини з главою МЗС Ізраїлю Габі Ашкеназі.

Раніше відбулася перша очна зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Перемовини проходили в ісландській столиці Рейк'явіку. Експерти для порталу "Коментарі" зробили головні висновки переговорів.

Під час зустрічі обговорювалися відносини США з РФ. Двома сторонами було визнано, що інтереси Росії та США перетинаються в багатьох сферах. Російський міністр підтвердив наявність розбіжностей у поглядах Москви і Вашингтона на міжнародний порядок, проте заявив, що РФ готова "розгребти завали, що дісталися в спадок від попередніх адміністрацій США щодо функціонування дипломатичних місій США в Росії та російських в США". Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, навіщо держсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до України. За словами Блінкена, його присутність в Україні має підтвердити сильне партнерство між США та нашою країною, а також прихильність суверенітету та незалежності України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини