Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен розповів, навіщо приїхав до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів, навіщо приїхав до України

Держсекретар США акцентував увагу на необхідності боротьби з корупцією в Україні

6 травня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати продовжуватимуть надавати підтримку Україні. Крім того, напередодні зустрічі з главою українського Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою, він розповів про мету візиту в нашій країні. Про це пише РБК-Україна.

Блінкен розповів, навіщо приїхав до України

Ціль візиту Ентоні Блінкена до України. Фото: Kevin Lamarque / Reuters

"Я тут з дуже простої причини — я представляю президента Байдена. Щоб ще раз підтвердити сильне партнерство між нашими двома країнами, нашу прихильність суверенітету, територіальный цілісності та незалежності України. Наше зобов'язання — працювати з вами та зміцнювати вашу демократію, просуваючи реформи по боротьбі з корупцією. Ми — ваші партнери на обох фронтах", — зазначив держсекретар США.

Крім того, чиновник підкреслив, що Пентагон є ключовим українським партнером у питаннях стримування агресії російських окупантів. Блінкен пообіцяв розглянути будь-яке звернення про необхідну допомогу, яку Україна адресує Білому Дому. Більш того, чиновник зазначив, що в Штатах вже починають продумувати, яким способом можна ще підтримати нашу країну в російсько-українському конфлікті.

Крім іншого Блінкен також заявив, що Росія зустрінеться з найсильнішою відповіддю з боку Заходу у разі повномасштабного нападу на Україну. Поки ж, за словами американського політика, США співпрацюють з Євросоюзом і НАТО, щоб забезпечити необхідну підтримку української влади.

Нагадаємо, "Коментарі" разом з експертами підбили підсумки візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні, оцінили його зустрічі та заяви, а також розбиралися, які головні висновки можна зробити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини