Головна Новини Політика зовнішня політика Більше мільярда євро від Франції: про що ще домовились Зеленський і Макрон
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше мільярда євро від Франції: про що ще домовились Зеленський і Макрон

Франція виділить Україні 1,2 млрд євро для стабілізації української економіки

8 лютого 2022, 17:31
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що невдовзі Франція виділить Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Ці кошти, за словами українського президента Володимира Зеленського спрямують на стабілізацію економіки. Нагадаємо, що макрофінансова допомога — це кредитні кошти, які надаються під вигідні відсотки.  Про це пише видання "DW", передає портал "Коментарі".

Більше мільярда євро від Франції: про що ще домовились Зеленський і Макрон

Володимир Зеленський і Еммануель Макрон. Фото з сайту президента України

"Ми наразі уже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної стійкості України", — сказав Зеленський під час брифінгу.

За результатами спільної зустрічі президентів України та Франції у Києві 8 лютого, було озвучена інформація про те, що Франція підтримає українську економіку. Україна та Франція домовились про постачання в Україну 130 локомотивів французької компанії "ALSTOM Transport SA" на загальну суму 900 мільйонів євро, а також 370 одиниць пожежної техніки Desautel на суму 300 мільйонів євро. А державний концерт "Укроборонпром" підписав угоду про співпрацю із французькою компанією Thales International SAS, яка проєктує та створює системи для аеропортів, безпеки та транспорту. 

Окрім цього Франція візьме участь у реалізації проекту з очищення питної води в Маріуполі на Донеччині та реконструкції водоканалу в місті Попасній Луганської області.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Макрон відхрестився від "фінляндизації" України: я ніколи не використовував таких термінівЖурналістка видання Bloomberg у своєму запитанні Макрону  заявила, що той нібито вживав такий термін щодо України, перебуваючи у Франції. Однак він категорично заперечив.

Читайте також: Міністр культури пригрозив журналістам Reuters санкціями за інтерв’ю з ватажком донецьких окупантів





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини