Головна Новини Політика зовнішня політика Макрон відхрестився від "фінляндизації" України: я ніколи не використовував таких термінів
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон відхрестився від "фінляндизації" України: я ніколи не використовував таких термінів

На запитання журналістів про так звану "фінляндизацію" України президент Франції Еммануель Макрон висловився вкрай негативно

8 лютого 2022, 15:33
Поділіться публікацією:

Після візиту Еммануель Макрона до Москви у багатьох ЗМІ з’явилось припущення про те, що французький лідер буде нав’язувати українській владі нібито "нейтральний статус" у Європі. Про "фінляндизацію", тобто статус держави, яка може вступити в Евросоюз, але не буде членом НАТО, писали багато експертів. Проте коли таке питання на прес-конференції поставила Макрону журналістка видання Bloomberg, той категорично заперечив подібну позицію. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Макрон відхрестився від "фінляндизації" України: я ніколи не використовував таких термінів

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон у Києві. Фото з сайту Президента

Журналістка видання Bloomberg у своєму запитанні Макрону  заявила, що той нібито вживав такий термін щодо України, перебуваючи у Франції. Однак він категорично заперечив.

"Я такого не чув і ніколи не використовував подібних категорій стосовно України", — сказав Еммануель Макрон.

Нагадаємо, останню добу у проросійських ЗМІ усіляко розкручували тему "фінляндизації України" у контексті того, що нібито саме з цією пропозицією Макрон і приїжджав на зустріч з Путіним. Цю ідею, навіть, коментував прессекретар російського президент Дмитро Пєсков.

""Фінляндизація" — це добре, але є Конституція і доктринні документи України, де мова йде швидше про "антифінляндизацію". Тому питань багато", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що  за підсумками зустрічі з президентом Росії президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Володимир Путін погодився наслідувати логіку, що потрібно вийти на конкретні заходи для того, щоб ситуація в регіоні стабілізувалася і вдалося досягти деескалації. Макрон наголосив, що зараз напруженість посилюється, посилюється рівень ескалації, і це не на користь ні Росії, ні європейців.

Читайте також: Зухвалість Путіна невипадкова – підходимо до моменту, що Україну змушуватимуть виконувати "Мінськ"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини