Головна Новини Політика внутрішня політика Міністр культури пригрозив журналістам Reuters санкціями за інтерв’ю з ватажком донецьких окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр культури пригрозив журналістам Reuters санкціями за інтерв’ю з ватажком донецьких окупантів

На інтерв’ю з Денисом Пушиліним відреагували в українському уряді

8 лютого 2022, 17:08
Поділіться публікацією:

Міжнародне інформаційне агентство Reuters опублікувало інтерв’ю з Денисом Пушиліним, так званим "главою ДНР". В українському уряді такою публікацією обурились і, навіть, пригрозили санкціями для тих журналістів, які їздитимуть на тимчасово окуповані території Луганської та Донецької області в обхід України. Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр культури України Олександр Ткаченко, передає портал "Коментарі".

Міністр культури пригрозив журналістам Reuters санкціями за інтерв’ю з ватажком донецьких окупантів

Олександр Ткаченко. Фото з відкритих джерел

Урядовця обурила така публікація на сайті авторитетного міжнародного інформагентства. Але більшу увагу він звернув на те, що зустріч журналіста з ватажком окупантів відбулась в окупованому Донецьку. А туди, згідно українського законодавства, можна їздити лише з дозволу української влади.

"Гадаю, час вкотре нагадати, що іноземний журналіст має право відвідати тимчасово окуповану територію. Але зробити це він повинен виключно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування. Перетин в інакший спосіб вважатиметься порушенням законодавства України та матиме відповідні санкції незалежно від того, журналіст якої країни його вчинив. Бо перед тим, як їхати туди та писати, варто зважено обмірковувати, який внесок у підтримку тероризму це може зробити", — написав Ткаченко.

Він вважає такі публікації у пресі — "легітимізацією тероризму" і закликає журналістів не створювати для окупантів майданчики для "озвучування ідей Кремля". Звернення до журналістів Олександр Ткаченко продублював англійською мовою.

Нагадаємо, у вищезгаданій публікації Reuters Пушиліна назвали "лідером відколотої Донецької народної республіки".  Пушилін у інтерв’ю вказував на те, що нібито Захід та Україна загострюють конфлікт і у разі нападу, він проситиме підтримки у Кремля.

Читайте також: Зеленський відреагував на "…терпи моя красуня" від Путіна на адресу України




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини