Головна Новини Політика зовнішня політика Білоруський опозиціонер дав незвичайний рада України з-за військових навчань "Захід-2021"
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруський опозиціонер дав незвичайний рада України з-за військових навчань "Захід-2021"

Навчання на кордоні з іншого суверенною країною - це завжди провокація

11 вересня 2021, 08:37 comments1025
Поділіться публікацією:

10 вересня на військових полігонах Росії Білорусії стартували масштабні військові навчання. Білоруський опозиціонер, радник Світлани Тіхановської Франтішек Вячорка впевнений, що російські військові залишать територію Білорусії після закінчення навчань "Захід 2021". Як передає видання "Коментарі", таку думку він висловив в ефірі каналу "Україна 24".

Білоруський опозиціонер дав незвичайний рада України з-за військових навчань "Захід-2021"

Військові навчання РФ і Білорусі Фото з відкритих джерел

Опозиціонер впевнений, що будь-які навчання, які проводяться на кордоні тієї чи іншої країни — це сама по собі вже провокація. Франтішек Вячорка заявив, що це він може сказати, як людина, яка служила у військах ППО на кордоні з Україною. Це сценарій, в якому прописана гра проти Заходу і, як завжди, є ризик, що Москва прийме рішення залишити свої збройні сили на території Білорусі.

За словами опозиціонера, 12 років уже подібні навчання проходять і завжди Росія давала команду своїм збройним силам повертатися в місця постійної дислокації, але в цьому році все може статися інакше. Проте опозиціонер більш схильний вважати, що Москва все ж не залишить свої війська в Білорусі.

Незважаючи на, здавалося б, приреченість ситуації Вячорка дав пораду українській владі. Потрібно посилити контроль над україно-білоруським кордоном і бути дуже уважними, але і не намагатися шукати в кожному шереху причину для того, щоб включати бойову тривогу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба розповів, навіщо Путіну ідея "союзної держави" і в чому загроза для України спільних навчань Росії і Білорусі "Заходу 2021".

Також читайте на "Коментарях" — Україні не потрібна американська система ПРО: Кулеба зробив несподівану заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

владимир

11 вересня 2021, 08:28

Внас вообще олухи токо воровать мастаки а во всем остальном нуль!


Новини